SPILLELISTE: Best Akkurat Nå

612, Swicha Artista, CHAI, Steffen Kvidahl, Koffee, 03 Greedo, EGGE, Lil Gotit og mange fler er Best Akkurat Nå.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: En NATT&DAG-antologi: Dette er Årets debutanter (ifølge oss)

612 – Er Her Nå

Årets cover! Det er litt høytidsstemning når 612 slipper ny musikk. «Er Her Nå» er litt mørkere enn det vi er vant til fra den kanten, har gutta blitt voksne?

Holly Herndon – Eternal 

Hva er det Holly Herndon har drevet med siden Platform fra 2015? Hun har bygget en gaming-PC som huser kunstig intelligens, opptak av hundrevis av menneskestemmer og annen data som er med på å utgjøre det kommende albumet, PROTO. Herndon ser for seg en AI-fremtid der maskinene er oppdratt til å sette pris på menneskelig skjønnhet, og gjør dermed «Spawn» (navnet på maskinen hun har bygget, hennes egen «AI-baby») delaktig i komposisjonsprosessen. Hvordan dette foregår nøyaktig er vi ikke heeelt sikre på (tok P-matte på vgs), men ved å høre på fjorårets singel, «Godmother» og sammenlikne med eksperimenter med AI-stemmer på Youtube, kan vi i det minste forstå estetikken. «Godmother» er lyden av en baby-maskin som lærer seg å prate, «Eternal» er nattasangen den lærer seg å synge med moren sin. Og ikke kom her og si at det ikke høres ut som et verdig uttrykk for moderlig kjærlighet!

Swicha Artista – Melomania 

Det er noe helt spesielt med Swicha Artista. Blant det beste fra Bergen, og det sier jo en hel del for å si det mildt.

03 Greedo, DJ Mustard, YG – Wasted

LA-rapperen 03 Greedo sitter i fengsel og der skal han etter planen bli sittende i nesten tjue år til. Det er ikke alltid like lurt å smugle dop og ha våpen på seg, i alle fall ikke hvis man er mørkhudet kjendis i USA. De greiene der må de ordne opp i snart. Heldigvis ryktes det at Greedo kan prøveløslates allerede i 2020. Inntil videre får vi kose oss med det som sannsynligvis er smuler fra de beryktede 30 albumene han skulle lage før han røk inn i fjor. «Wasted» er første singel ute fra albumet Still Summer in the Projects som 03 Greedo og Mustard slipper 29. mars, og med to så talentfulle musikere det nesten bli en classic.

Amara – Skateboard

Hvordan var det før? Sånn, i skikkelig gamle dager … altså på midten av 2000-tallet? Man knakk skateboard, snek på bussen og hørte på Ne-Yo. Omtrent det, nei akkurat det handler Amaras nyeste låt om. Fra før han låtene «Drikker For Mye» og «Hvor Lang Tid Har Jeg?», som begge har fått et respektabelt antall streams. 20. mars slipper Oslo-rapperen debut-EPen Atlantis. Det blir spennende å følge med på.

Koffee – Raggamuffin 

Denne våren har 18 år gamle Koffee klart kunststykket å få helt normale folk til å både høre på, snakke om og lese om reggae, denne litt rare sjangeren som først og fremst er forbeholdt spesielt interesserte, her på bjerget i alle fall. Og det kun ved hjelp av to sanger! «Throne» og «Toast», der førstnevnte genererte omtale i både the Fader og her i spalten du leser nå. Nå er hun ute med sitt første prosjekt, den fem spor lange Rapture EP. Bra greier.

LES OGSÅ: Jørgen Nordeng intervjuer Shaggy: Fem gode grunner til å slutte å gjøre narr av dancehallkongen