TIDENS ÅND: Harari er overalt på Tinder

Hvordan står det til med zeitgeisten? Vel…

b
a

Gul
*Trekker pusten og ser nervøst utover publikum* Vekselvirkningen mellom det populære og det upopulære fører med seg en dynamikk som gjør at stygge ting med jevne mellomrom blir regnet som fine. En av disse tingene er fargen gul. Fra å inntil nylig være assosiert med alvorlig sykdom, billigprodukter og advarsler i sport, har gul nå blitt en naturlig del av fremoverlente og urbane bedrifters visuelle profil – og nå har den til og med fått en egen kleskolleksjon fra KHiO-studentene. Vi feller en solidarisk tåre på vegne av klassikere som rød, blå, grønn, svart og hvit, og kaster oss på trenden: faen heller, gul forside.

Tinder-tenker
Hvordan vet du at noen har lest bøkene til den middelmådige og overambisiøse israelske historikeren Yuval Noah Harari? De sier det, de sier det hele tiden. Hvordan vet du at noen som har lest bøkene hans er single? De sniker med en av bøkene hans på minst ett av bildene på Tinder. Nesten umerkelig har Harari blitt identitetsmarkør nummer én for de som kom på andreplass når klassen skulle velge elevrådsrepresentant. Nå blir Eric Hobsbawm og Øystein Sørensen viktigere enn noensinne.

LES OGSÅ: Alle er jævlige i debutboka til «Cat Person»-forfatteren

Klær med slangeskinnsmønster
Både Instagram-feeden vår og Oslos utesteder minner mer og mer om Oslo Reptilpark. We get it: du synes Smygard er kulere enn Griffing. Det synes vi også (selvfølgelig). Men ikler vi oss slangens skinn av den grunn? Ikke på vilkår!

Mysterium
Alle trykker interessert på øl-, vin-, whisky- og gin-festivaler, men hvem er det egentlig som drar?

Kvinnelige komikere
Ingen kvinnelige komikere vant på Humorprisen! Juryen stemte helt anonymt, så det kan i hvert fall ikke ha noe å gjøre med at menn er morsommere enn kvinner, eller at flere menn enn kvinner driver med humor. Det har nok heller ingenting å gjøre med at det finnes altfor få lavterskel-arenaer for unge kvinnelige komikere, fordi kvinne-eliten er mest opptatt av å lage podcast der de mobber folk. Nei, det har sikkert INGENTING med saken å gjøre. Vi trenger en mer strukturell forklaring: Alle hater kvinner, også kvinner. Det er regjeringen et fint eksempel på.

LES OGSÅ: Lars Berrum: – Vi trenger idealisme fra den etablerte humorfeministen

Folk drar fortsatt på Dattera til Hagen :)
Dattera til Hagen er Oslo-utelivets svar på Todd Terje: uhippe folk tror det er hipt. Det er ikke hipt, det er bare dyrt – men det sliter folk med å lære seg forskjellen på. Når samtalen på vors dreier i retning hvor man skal dra ut er det altfor mange som fortsatt sier «jeg tror vi skal på Dattera» uten å starte med et usikkert «øhh». Jaja.

Boblere: Sable champagne, pastellfeminisme, omvendt metoo, gamer-sentimentalitet, snakke om at man har dårlig samvittighet etter juleferie med familien, beaujolais-battle, «Oslo er Norges største Drammen», Ariana Grande er rasist, Ant Wan, Årets Beste Fest var årets beste fest, skitne bussgulv, danskebåten, Ok NÅ skal vi slutte å spise kjøtt, prøve å huske hva som har skjedd i Game of Thrones, klarer-du-en-klarer-du-to-vitser, Greta Thunberg.

LES OGSÅ: Venstreradikal redaktør kåret til Årets Stemme av drittavisen NATT&DAG

PS! Kort tid før NATT&DAG gikk i trykken tikket det inn ubekreftede rykter om at Vipps har begynt med … STORIES!? Vi har egentlig mest lyst til å bare gi opp. Snakkes når robotene har utryddet menneskeheten og vi alle er samlet et «visst» sted som er kjent for en viss type temperatur (meget høy). Og da mener vi VELDIG høy ;) (Snakker om Helvete)