SPILLELISTE: Best AKKURAT Nå

Pom Poko! King Skurk One! Lil Pump! Hôy La! Skummel elektronisk musikk! Redaksjonen har stappet Best Akkurat Nå-lista vår på Spotify full med det fineste som finnes: ny og bra musikk.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Solå: – Jeg har hjertesorg, men det er viktig for å skrive gode låter

Pom Poko – Theme #1

Da var det endelig her, den etterlengtede langdebuten fra landets mest innovative rockegruppe. Hvem skulle trodd at Lightning Bolt-aktige riff i en livsbejaende popsammenheng hadde fungert såpass bra? «Theme #1» er låt #1 på albumet, og vi foreslår du hører gjennom den støyete indie-herligheten i sin helhet.

LES OGSÅ: GUIDE: Rus deg miljøvennlig

Xosar – A Heart Encircled by a Serpent 

Xosar lager okkult techno. Industriell og skummel musikk, men også atmosfærisk – hvis man ser for seg at atmosfæren består av giftige gasser i stedet for den herlige blandingen av oksygen, nitrogen og argon vi koser oss med her på jorden. FACT Magazine har kalt musikken hennes optimistisk nihilisme, noe som forresten er et fint navn på tilstanden når man er full eller ruset, eller begge deler, og man gjør alt for å komme seg på nach – hvilket som helst nach, bare det er nach. «Var det gøy i går?», «Ja, men jeg ble optimistisk nihilist etter at vi bestilte Fernet.»

King Skurk One – Faen Ikke Broke (ft. OnklP)

King Skurk Aldri Blakk Igjen! «Faen Ikke Broke» er første singel ute fra skurkens kommende album.

LES OGSÅ: Topp 29 selvsagte ledere fra Aftenposten

Lil Pump – Stripper Name (ft. YG, 2Chainz) 

Fuck haters: Lil Pumps debutalbum er endelig ute, og det er akkurat like gøy og teit som forventet. «Stripper Name» er en sånn låt der man synger med på refrenget ved første gjennomlytt. Flyktig? Tja. Catchy? Ja!

90 Process – Give Me Dat 

Vi gidder ikke å dobbeltsjekke dette, men vi gjetter at i følge minst én østlig kalender er 2019 technoens år. 90 Process er en fransk duo som gjør sitt ytterste for at denne kosmiske spådommen skal oppfylles. Hvordan? Ved å smelle ut vokal-techno med innslag av acid på Spotify en fredag i februar, selvfølgelig.

Hôy La – Saturday

Hôy La var en av favorittene våre på Trondheim Calling nylig. Nå er den København-baserte trondhjemmeren ute med debut-EP. «Saturday» er låt nummer fem av fem og er mystisk, litt Twin Peaks-aktig, men med distinkt Skandinavisk trompetspill, så kanskje mer som temalåten til en TV-serie om drap der introen er slow motion-bilder av gjenstander som synker i vann, og til slutt – rett før en politibetjent med alkoholproblemer smeller igjen en bildør på det ferske åstedet – glir en finger eller noe forbi.

LES OGSÅ: Oppturer og nedturer på Trondheim Calling 2019