Søndag Summarum: Trond Giske ER voldemort, kattenavnefest og gruppesex i presseklubben

Ny uke, nye nederlag, voldshendelser, nesten-voldshendelser, kattenavnefester, slengbemerkninger og kommersielt misbruk i norsk offentlighet. Vi i SS-redaksjonen hoppet med begge beina inn i uke 6, noterte flittig og sannelig *livsbejaende glis*: Ta vel imot ukas viktigste og riktigste saker.

Ukas «on point»

Uka hadde så vidt begynt da det ble kjent at en ikke navngitt stortingspolitiker hadde blitt ilagt besøksforbud for grove trusler MED våpen. Og det var omtrent her vi skjønte at dette, dette blir en deilig uke for SS-redaksjonen. For det skulle ikke ta lang tid før rasistene, med noen anekdotiske bevis i ermet, kastet seg over tastaturet:


Og så var det Mazyar Keshvari (fra Frp). De må jo skjønne at politikere fra andre partier enn Frp ikke driver med sånt?

Hehe!

Ukas prioritering

Alles telefoner klinger synkront i redaksjonen. NRK har sendt ut pushvarsel. Vi utveksler noen lett fortumlede blikk. Hva har skjedd , da?

Jo:

Okey, så er det kanskje en litt merksnodig prioritering fra KrFs generalsekretær å droppe regjeringskonferanse til fordel for kattenavnefest for kattungene til en venninne(!) Etter at sjokket avtok og vi kun satt igjen med senskadene, så gikk vi i gang med å ransake hjernene våre etter grunner som kunne forsvare det å sende ut et PUSHVARSEL – også kjent som funksjonen man benytter seg av i tilfeller lastebiler raser ned folksomme gater, partnerdrap og andre morderiske ting – og dette … dette kvalifiserer bare ikke!

Å ja, en av kattungene fikk navnet Knut Arild! Da er det jo bare å DUNDRE løs på gongongen, slippe alle hemninger og trykke vilt og i blinde på terrrorknappene. Haha! Not.

Ukas observasjon

(Skjermdump: Dagbladet.no)

Notert.

Ukas utrykning

På tirsdag mottok Universitetet i Oslo et brev som inneholdt hvitt pulver. Det hele medførte, som brev med hvitt pulver ofte medfører, at alle varsellampene går, det blir full terroralarm og ting går i det hele tatt helt fra konseptene. Det er bra det altså, vi skal ikke langt tilbake i historien for å finne eksempler på at beredskapstroppen kunne reagert mer, kommunisert mer, gjort mer :)

Uansett: studentavisa Universitas var raske på avtrekkeren, og meldte fra Nedre Blindern at: «Politiet, bombegruppen, brannvesenet og ambulanse rykket tirsdag ut til Blindern». Og det gjorde de MILDT sagt selv også. I den endelige saken var det intet mindre enn skal vi se …

(Skjermdump: Universitas.no)

NI universitasjournalister («tassere» på fagspråket, red.anm.). Alle som satt sammen i lunsjen skal få byline! Solidarisk.

Brevet viste seg for øvrig å inneholde mineralsk materiale, stein, kalkstøv og metall, sannsynligvis stålbiter. Men så lenge alle gjør så godt de kan, så er det godt nok for oss!

Ukas nekrolog

Tenk at Matti Nykänen måtte dø for at Sanna Sarromaa skulle si noe pent. For første gang har Sarromaa, som frivillig har bosatt seg i Norge og som hater alt som i det hele tatt minner om Norge, skrevet noe som ikke er en diiiirekte krenkelse av nordmenn, det vi står for, våre holdninger, svakheter og begrensninger. Og for det, måtte altså den uovervinnelige hopplegenden (Sarromaas ord) Matti Nykänen dø. Nå er jo Nykänen riktig nok finsk og har generelt hatt lite med Norge å gjøre, bortsett fra at også han har kritisert Norge som nasjon, da:

(Skjermdump: Dagbladet.no)

Sånn sett er det heller ikke forbløffende at det er akkurat Nykänens bortgang som utløser denne godheten fra Sarromaa. Kanskje hele teksten til og med er et slags meta-hån vi nordmenn ikke har forutsetninger til å forstå. Men hva vet vel vi, her hvor skolene våre er så dårlige og vi er stein dumme hele gjengen!

Etter timesvis med nærlesning så føler vi oss uansett ganske trygge i vår sak: Ikke engang i en nekrolog orker Sarromaa tanken på å ikke kritisere, om enn aldri så subtilt, nasjonen Norge.

Hun skulle bare visst at her i Norge så gidder vi ikke å gi ungene våre mat! Hah.

Ukas Big Lebowski-woke

(Skjermdump: Vg.no)

Tenk hvis Severin selv ønsker å bli influencer en dag, da må jo han få bestemme selv hva han vil brande?

Redaksjonen sender varme tanker.

Ukas uredelige nyhet

Denne uka kunne vi lese om NORSK politikk i den aldri så kredible danske avisa: Weekendavisen. Alle hjerter gleder seg! Men så?! Var det noe som ikke stemte helt? Artikkelen, som var ført i pennen av Jon Hustad, bygget i stor grad på påstander det ikke var dekning for, spekulasjoner og uriktigheter. Weekendsavisen trakk artikkelen, beklaget og skrev at den ikke levde opp til deres prinsipper om journalistisk redelighet. Heldigvis finnes det mer lokalt forankrede medier som gir en regelrett faen i nettopp det. Artikkelen kan leses i sin helhet Nettavisen.no.

 

X