SPILLELISTE: Best Akkurat i år også

Nytt år, samme gamle spalte. Kjartan Lauritzen, Sticky Icky, Skalla, Loui & Lexus, F430 og Gesaffelstein ++++ er Best Akkurat NÅ.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Du MÅ se «Surviving R. Kelly»

Skalla – Kanskje Jeg Lyver 

Halvparten av medlemmene i det passiv-aggressive rockebandet Skalla pleide å jobbe i NATT&DAG før, men nå bruker de 100 prosent av tiden sin på musikken. Og det er bra for alle som liker sanger om barndom, forvirring og tilkortkommenhet i Tåsen/Bjølsen-området. Denne våren slipper punkbandet (er de fortsatt et punkband?) sitt første album. «Kanskje jeg lyver» tyder på at det kanskje blir veldig bra.

Sticky Icky – Molotov Cocktail 

Endelig en bra sang innen favorittsjangeren vår, norsk-tysk elektropop! «Molotov Cocktail» handler om å sette fyr på ting, både metaforisk og bokstavelig: sigaretter, hus, verden, hverandre. Selv om alt til slutt går opp i røyk og forsvinner – eller kanskje nettopp derfor – er det fint å se på flammer. Er det ikke det som er selve livet, kanskje?

Sticky Ickys første singel «Superwoman» var ubehagelig og deilig på samme tid, litt som en kløe. «Molotov Cocktail» derimot er en oppløftende … eh … cocktail bestående av én del psykedelisk rock, én del 8-bit, og til slutt tospråklig drømmeaktig vokal helt til glasset er fullt.

LES OGSÅ: Videopremiere: Sebastian Zalo dribler seg inn i 2019

Loui & Lexus – Virtual Reality

Lavmælt og sjelfull vestlandsrap is my drug and Loui & Lexus is my dealer.

F430 – Que la fafa

Da vi denne uken spurte Holmlia- og Youtube-fenomenet Juntao alias Lil’ Goldfish om musikktips frem mot lørdagens liveshow på Skippergata i Oslo var det spesielt én gruppe han trakk frem: den franske hiphop-duoen F430. I dag slapp de debutalbum! I likhet med forbildene i PNL er F430 fra Paris-forstaden Corbeil-Essonnes. Også musikalsk sett befinner de seg i samme landskap: tåkete cloud-rap.

LES OGSÅ: – Folk lo litt bak ryggen min, men jeg ble vant til det