SPILLELISTE: DISSE låtene er Best Akkurat Nå

b
a

 

Lil Keed – Nameless

Lil Keed lager musikk innen sjangeren «Young Thug» og på den nye mixtapen Keed Talk To ‘Em gjør han det nesten bedre enn Thugga selv (!). Hele utgivelsen er bra, men «Nameless» er visstnok låten som skal bli en hit, og det er helt greit.

SAUS – SAUS

Helt til man kjøper Fjordland for første gang tenker man at det aldri kan bli for mye saus. Men så, en sånn dag der avgrunnen virker nærmere enn andre dager, står man plutselig og klipper opp plastposer med svinestek, surkål, poteter og tyttebærsyltetøy og oppdager at jo – det kan det faktisk. Den erfaringen har tydeligvis guttene i den nye supergruppen SAUS ( Vågard, Mato Polo, Martin Hazy, Kikkan og David Grytten) også gjort seg. Deres første EP, S.A.U.S. Vol. 1, er fem artister, fire låter og aldri for mye. For flere kokker betyr ikke nødvendigvis mer søl. Ikke hvis kokkene vet hva de gjør.

Ord for dagen:
«If a man does not have sauce, then he is lost. But the same man can get lost in the sauce.»
– Gucci Mane

LES OGSÅ: Video: Hvem er Mato Polo?

Nea – All Sunshine

Jada, vi har noe for deg som bare mååå ha beaten bakpå også. Debutsingelen til den trondheimsbaserte Nea handler om å save noen man er glad i. Solskinn synger hun også om, og det er jo deilig det, nå med tanke på at det er så utrolig kaldt ute … Siden det er desember! Brrr! :-)

ROS – 3.0 (ft. Chris Abolade)

Språket er alltid litt på etterskudd. De siste årene har musikken i grenselandet mellom R&B og hiphop utviklet seg til å bli en egen sjanger, men vi har enda ikke språket til å beskrive den. For hva skal vi kalle det? UrbanAutotune-crooning? R&B-rap? Unge Ferrari-musikk? Nei språket strekker ikke til. Ikke enda. Men det bryr heldigvis ikke de som lager musikken seg noe om – og blant dem er ROS en av Skandinavias beste. Svensken, som har imponert med en lang rekke sterke singler siden 2017, er endelig ute med det vonHaartman-produserte debutalbumet Peaches N Cream, en fristende smørbrødliste med autotune-marinerte hiphop-ballader som alle befinner seg i et tekstunivers vi etterhvert har blitt lommekjent i: penger, sex, kjendisstatus; og fordelene og ulempene sånt fører med seg. På «3.0» har hun med seg mannen bak Paradise-låta, Chris Abolade, som boltrer seg over hele fire tekstlinjer – som han bruker på å rime guap/topp/opp/stopp. Utrolig dumt, men det er så mye Travis Scott-aktig romklang på at det funker.

LES OGSÅ: Isak von Haartman er ekte greve – og skandinavias beste hiphop-produsent

Lil Crank – Hakke Brus Har en Boks Med Eplejus

Hva i alle dager ER dette? Lil Crank, en rapper ingen har hørt om, som har rundt 500 plays på låtene sine på Soundcloud, har 11 000 månedlige lyttere på Spotify (!) og en av låtene har 64 000 streams (!!) Hvordan? Jo, det viser seg at Lil Crank, som er en slags Lil Pump-parodi (?) fra Drammen, klarte å lure seg inn på Norway Viral 50-lista (som 23 000 folk følger) litt tidligere i vinter. Det hjalp nok. Og låta er artig den, men det vi egentlig sitter igjen med etter å ha hørt utgivelsen hans Eplejusfantast er det sjukt lolle XXXTentacion-aktige introsporet der han instruerer lytteren i hvordan albumet skal lyttes til: «Om du ikke er på et bra sted mentalt akkurat nå – ikke hør. Om du skal være ignorant, dømme småting, uten å høre hele prosjektet – dette er ikke for deg.»