Her er de nominerte til årets spisested 2018!

Katla, Sham og Night Pig er alle årets beste spisesteder i Oslo. Men hvilken er DIN favoritt? Stem her!

b
a

Prisen for årets spisested gis til en restaurant som ifølge NATT&DAGs redaksjon har hevet Oslos mattilbud det siste året.  Det gjelder alle årets tre nominerte, som er valgt ut av NATT&DAGs redaksjon. De er alle vinnere!

Her kan du stemme på den du liker aller best og som kan stikke av med Osloprisen for årets spisested 2018 på Ingensteds 26. januar. 

De nominerte er:

Night Pig

Bernt Akers gate 37

Så var det endelig på tide at det åpnet enda en izakaya i Oslo, og lærte folk at izakaya ikke er et egennavn, men en type sted: en japansk bar hvor man også kan spise! Det betyr at du kan komme og spise sent, men viktigst, du kan spise godt: For eksempel andehjerter, miso-aubergine og kalde nudler med kylling. Spennende, uvante ting, tenker du kanskje. Men også litt mer vante ting kan du få, som gyoza, bao og drinker. De har dessuten skiftet menyen flere ganger bare siden de åpnet i høst, i motsetning til andre izakayaer i denne byen … !

Det er ikke veldig stor konkurranse, men vi vil likevel tørre å påstå at dette kanskje er den beste izakayaen i byen :-)​

Katla

Universitetsgata 12

Disse bokstavene plassert etter hverandre, i akkurat denne rekkefølgen, er nok til at man får frysninger på ryggen, at man umiddelbart stilles i et kampmodus og får lyst til  å myrde i selvforsvar. Det er ikke lite rart, for de fleste objekter som bærer navnet (drager og vulkaner), er fryktinngytende, dødelige. Men det er ikke lenger tilfellet, noe den islandske kokken Atli Mar Yngvason, som stod bak Pjoltergeist, har sørget for. For nå har han åpnet restauranten Katla. Trøste og pine, tenkte vi, da Pjoltergeist erklærte at de var ferdige. Men det varte heldigvis ikke så altfor lenge. For at Katla er en slags videreføring av Pjoltergeist er noe smaksløkene bekrefter umiddelbart.

Det er fruity friends from the mare, makrellen er like god som den er vakker, kveiten balanseres nydelig opp med noe fermentert reddik og for de med moralske tilbøyeligheter finnes det også muligheter…  Godt over medium der, altså! Maten er like god, men hva med resten da? Jo, selve innpakningen har gjennomgått en omfattende klassereise; der Pjoltergeist var en liten, mørk, stappfull og klam kjeller hvor folket mesket seg som sild i tønne tonesatt av mørk hip-hop, har Katla fått et veggmaleri av kunstneren Charlie Roberts, børsta trestoler og DJer som spiller fusion jazz og modern funk hver fredag og lørdag.

Hipsteravisen stiller seg derimot nøytrale til at de har en egen pet nat-kategori på menyen.

Sham

Åkebergveien 24A

Å oppdage Sham var… helt sykt. Det kan sammenlignes med følelsen da man fant pengekoden på Sims, og at den attpåtil kunne brukes i det uendelige. Sham syrisk kjøkken har, noe navnet kanskje røper, mat fra det syriske kjøkken. Selv om det blinkende neonlyset som leser PIZZA og HAMBURGER kan skape forvirring. De har det óg (minus hamburger), men ikke tenk på det, for du skal ha den syriske maten.

På denne menyen står det mange ord som for den ikke-arabisktalende kan virke komplett uforståelig (makloube, shakriye, molokhia), og man blir ikke nødvendigvis klokere av å lese hva rettene er. For bortimot alle er beskrevet slik: «ris, kjøtt eller kylling, spesielt krydder». I virkeligheten kan det bety fylte vinblader, friterte kjøttboller i yoghurt, mørt lammekjøtt og fritert aubergine… og spesielt krydder. Tabboulehen er, ved siden av å være av ypperlig kvalitet, et hardt spark til en viss etnisk restaurant på Løkka, som tar seg tredobbelt betalt for 1/3 av porsjonen. Det finnes ingen pengekoder i det virkelige liv, men det trengs heller ikke når Sham finnes.

Sham er nominert til Årets spisested for mesterlig kokkekunst, lave priser og ekstra kald brus. Men det finnes rom for bedring. I visse kretser har det versert et rykte om at et likekjønnet par ble irettesatt for å kysse foran barna. At det var homoseksualiteten og ikke konseptet kjærlighet som fikk betjeningen til å reagere, er en antakelse som stammer fra stedets underholdningsinnslag. TV-skjermene i rommet viser til enhver tid mannlige artister med sårt uttrykk og sprengkåt atferd, omringet av sitt avkledde harem. Uansett, vi stoler på at det er noe integreringa tar seg av etter hvert!

Om du vil stemme enda mer, kan du stemme på samtlige nominerte til Osloprisen her!

For å lese flere nominasjoner og andre gode tekster, sjekk ut desemberutgaven av NATT&DAG!