SPILLELISTE: Fitte-rap og islandske mareritt

Hva kjennetegner ny, god musikk? At du finner den i Best Akkurat Nå-lista vår på Spotify, så klart! Denne uken har vi lagt inn blant annet Paria, AVGVSTVS, Kald Flamme, 22, Tommy Genesis og asdfhg.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

22 – CHROMA KEY

«Matterock er rock for de med høy IQ», sier noen. Vi kan med sikkerhet si at det ikke er tilfellet, da ingen i musikkredaksjonen har over 86 poeng, men fortsatt liker å høre på 22. Uansett: Magnus Børmark og gjengen holder det fortsatt gående med friske riff og storslått låtskriving.

cupcakKe – Garfield 

2018 har ikke vært bare dritt, for eksempel har cupcakKe sluppet to album. Eden, som ble sluppet fredag, er proppet full med harde låter som stort sett handler om klassisk cupcakKe-tematikk som seksualitet, sex, pikk, fitte og generelt griseri. Æsj! På «Garfield» sammenligner Chicago-rapperen fitta si med Pusur. Om det er fordi den er oransje, hårete, feit eller fordi den hater mandager vites ikke. Sannsynligvis alle tingene på en gang.

AVGVSTVS, Sændy, CASTROW – La meg være i fred 

Sutring, klaging, surmuling og sipping, det er det som er hiphopens fire elementer i dag. Kanskje har det noe å gjøre med den generelle samfunnsutviklingen (alt går til helvete), men det er nok heller ikke heelt urelatert til en VISS Toronto-rapper med litt for perfekt skjegg (Drake). På «La meg være i fred» står CASTROW for beaten, mens AVGVSTVS fra Ullern og Sændy fra Bekkestua tar seg av henholdsvis sutringen og klagingen. Resultatet? Bra.

LES OGSÅ: Paria: – Trøffel smaker godt og ikke rart

Soolking – Vroom vroom

Fransk-arabisk trap er noe av det vakreste som finnes.

asdfhg. – Martröð mín að nóttu til

Denne er strengt tatt ikke helt fersk, men den er islandsk, så man er sånn passe unnskyldt om man ikke har fått den med seg. «Martröð mín að nóttu til», som betyr noe sånt som «Mitt mareritt om natten», er den beste låten fra albumet Örvæntið ekki! som kom i september. Dette er drømmende, hviskende, alternativ/indie/soveroms-pop av den typen som aldri kommer til å gå av moten så lenge mennesker fortsetter å være bakfulle med jevne mellomrom. Og så islandsk da – FOR et språk!

LES OGSÅ: Topp 14 anmeldelser fra eskortejenter.net