Nova Amor har høstens beste rap- og R&B-låter

Joda, høsten bringer med seg nydelige farger, den gjør jo det. Men først og fremst nydelig R&B!

b
a

Det kan være et svare strev følge med på musikk. Det kommer jo ut bra musikk HELE TIDEN. Og så har det jo vært kaldt vær i det siste også… :-/ Da er det lett å bruke for lang tid i fosterstilling og la spillelistene forbli uoppdaterte ;-) Men fortvil ikke!

Gjengen i Radio Nova-programmet Nova Amor (Norges beste rap- og R&B-program, hver fredag klokka åtte) har satt sammen en ny liste med sine rap- og R&B-favoritter og samlet de i verdens enkleste format: En spilleliste.

Spillelista finner du nederst i saken!

Og forresten, sist sending hadde de besøk av både Lil Halima og L.U:N.A i studio. Sjekk det ut her!

FKi 1st – OOH ft. 03 Greedo & G Perico

Rett etter at du har stilt klokka til vintertid og du er forsinka til jobb må være den beste tiden av året for å høre på rap fra California. Vi er ganske sikre på at 03 Greedo og G Perico ikke bryr seg mye om vintertid og sludd, og selv om de helt sikkert har andre bekymringer (som å være dømt til 20 år i fengsel), så smitter det over på oss når vi hører denne låta. «OOH» er førstesporet på Atlanta-legenden og kultprodusenten FKi 1st’ Good Gas (Vol. 2) som alle burde høre på med en gang.

Aya Nakamura – Pompom

Den franske afrobeat/R&B-artisten Aya Nakamuras etterlengtede andrealbum er her. Med nesten 75 millioner streams av Djadja er Aya Nakamura en av de aller største franske artistene akkurat nå, med fans over hele verden. Albumet er fylt av ny-franske chansons, 2000-talls-inspirert R&B, mer klassiske afrobeatproduksjoner og er gjestet av Davido og Niska.

Trina – I Just Wanna feat. City Girls & Aire

Trina har endelig sluppet musikk sammen med City Girls. De kommer begge fra Miami, og Trina skal være grunnen til at de begynte å lage rapmusikk. Siden oppstarten har City Girls blitt signa på Atlanta-plateselskapet Quality Control (som har blant andre Migos, Lil Baby og Lil Yatchy) og slapp mixtapen Period tidlig i år. Sammen med ukjente Aire på hooket rapper Trina og City Girls menn og sex som kun rappere fra Miami kan. Free JT!

Les også: Nova Amor gir deg den beste rap- og r&b-musikken fra mai

Mariah Carey feat. Ty Dolla $ign – The Distance

Tenk at Mariah Carey er tilbake med et bra album. Og tenk at Lido har vært med å produsere denne godbiten sammen med Skrillex (!) og Poo Bear, som har jobbet med blant annet Justin Bieber og Usher. Mariah Careys karriere spenner seg over 30 år, og var i hvert fall ETT av medlemmene i Nova Amors barndomskjærlighet.

Unge Beirut – Cocaina feat Gee Dixon & Musti

Unge Beirut fra Vennesla legger ikke mye i mellom i låtene sine. Traumatisert barndom med krigsminner, litt fornøyelig dissing av Kaveh, R&B-følsomhet og damer som selger kokain. Alt dette har Beirut presset inn på under en halvtime på Hevnen er søt, men jeg tilgir deg. På «Cocaina» dukker Sveriges Gee Dixon opp, og en jente som kaller seg Musti, som vi krever å høre mer av med en ENESTE GANG.

Ramona – 1851

Den her er tung som en Rosh-tune, catchy som en Ros-tune, i tiden som en Jelassi-tune og så minner den meg om en av de kuleste rap låtene vi vet om, nemlig 1977 av Ana Tijoux! Er det reduserende å bare sammenligne med andre damer? Svar: det er ikke sammenligning, det er hyllest!

Mihty (Jeremih & Ty Dolla $ign) – Ride It

Jeremih og Ty Dolla $ign har ertet med dette prosjektet i lang tid, og nå er det her endelig. Det er alt det vi har ønsket at det skulle være. Mihty er en øvelse i grise-crooning igjennom 11 låter, kun avbrutt av French Montana, Wiz Khalifa, og noen andre mer eller mindre motiverte gjester. «Ride» er en griselåt av det spretne slaget, en sånn låt som gjør at du grinder litt ekstra mot møblene på jobb eller hjemme mens du hører på den.

Les også: Her er T-banelinjene vi trenger i Oslo

2Kz – Down with the Dealers

Etter årevis med misbruk av pan-fløyta i «tropical house»-sjangeren, pines ørene mine ei av denne låta. Den relativt unge rapperen fra Toronto slapp nettopp sitt debutalbum, Trap Rel8ted. Og om han har fått det til! Ingen features, mørke tekster, mørkt lydbilde, hard bass og stor variasjon. Angivelig skal han være på radaren til Drake, men 2Kz har foreløpig beskjedne 8440 lyttere i måneden på Spotify. Hør spansk gitar, haner som galer og pan-fløyte i den skjønneste trap-harmoni.

Myth Syzer – Coco Love

Den franske hip-hop-verdenen har for lengst tatt Norge med storm. PNL, MHD og Niska er noen kjente navn blant utallige artister som representerer et mangfoldig, fransk samfunn. Flere artister lager sint musikk som reaksjon på en mislykket integreringspolitikk, hovedsakelig basert på assimilasjon. Vi elsker det sinte, men vi digger også den nedpå, sexy og flørtete R&B-vibben man finner i Coco Love. Syzer har allerede produsert beats for A$AP Ferg og Vic Mensa, og er i stigende form. Få med dere de små detaljene i lydbildet, og lytt gjerne på resten av det 80-talls inspirerte albumet Bisous.

SOBxRBE – North Vallejo

Godguttene i SOBxRBE er tilbake med Gangin II, og bekrefter sin status som verdens beste rapgruppe. Ganging II er gangsterrap ispedd en rikelig dose ekstra varmt vestkystsolskinn servert av gruppemedlem og 2018s beste enkeltrapper, Yung T.O. Harmoniene hans bryter opp steinhard og raspete knurre-rap, og blir rosinen i SOBxRBEs Bay Area-pølse. På «North Vallejo» leker hele gjengen seg over en veldig fin R&B-aktig produksjon, og sånt blir det bra rapmusikk av.

Se også: Farao tok seg en tur tilbake til Norge for å fortelle om da hun klarte å lommesende bondage-bilder av seg selv.