Vi trillet terning på alt i terningkast-debatten rundt «Mordene i Kongo»

Vi KASTER oss inn i debatten rundt mottakelsen til filmen om French og Molands guttetur til Kongo.

b
a

Filmen om verdens verste guttetur, Mordene i Kongo, fikk terningkast 2 i VG. Det reagerte Aksel Hennie, som spiller Joshua French, selvfølgelig på, og der, ja der har du sak!

Hvorfor ikke bare fortsette å trille terning på menneskene i debatten! Haha, ja, det er morsomt, og veldig meta! Perfekt for oss i NATT&DAG som ikke tar noe på alvor. 

* Lukker alle fanene om Saudi-Arabia, Russland, Trump, krigen i Jemen og global oppvarming tar opp terningen, blåser på den og ser manisk inn i kameraet *

La oss trille!

Les også: VIDEO: Vi stiller Jordan Peterson-kritikerne til veggs

Aksel Hennie

Hennie skal ikke bare ha pluss i boka for at han tok botox og fjernet litt av tennene sine for å ligne på Joshua French, det er også helt rått at han går til verbalt angrep på VGs anmelder Tor Martin Bøe fordi filmen får terningkast 2. I en verden hvor kritiske journalister lever et farlig bare fordi de skriver sannheten, er det godt å se at trenden om å bli sint på journalister også når kulturjournalistikken.

At Hennie får terningkast 5 har ingenting med hverken hans rolle i filmen eller debatten rundt, det er et terningkast på Aksel Hennie som person og hvor lett han gjør jobben til journalister som trenger noe å skrive om. Takk, Aksel!

At VGs anmelder Tor Martin Bøe later som han ikke forstår hvorfor han fremstår som useriøs fordi han gir terningkast på låter i Stjernekamp

 

At NRK.no skriver en sak om at Aksel Hennie, hovedrolleinnehaveren i en film som fikk terningkast 2, er misfornøyd med terningkastet

 

Joshua French 

French har ifølge flere medier sett filmen, men ikke uttalt hva han synes, akkurat som at han så drapet filmen handler om, men heller ikke vil si noe om det. Men å ha foredrag og tjene på det, det vil han!  

Foredraget skal ifølge arrangøren inneholde «erfaringer om krisehåndtering og motivasjon og om menneskets overlevelse i et av verdens farligste land». Er det en person næringslivet bør lære av er det helt klart Joshua French. 

 

At Birger Vestmo nok en gang triller terningkast 4 på en film

Les også: Kommentar: – Kanskje har norsk filmkritikk behov for flere uutdannede «idioter»

 

Tjostolv Moland

Har fornuftig nok holdt seg langt unna debatten og prøver i motsetning til French heller ikke å tjene penger på den grusomme saken.

 

Filmen «Mordene i Kongo»

Jeg har ikke sett den, men gir likevel terningkast 6. Hvorfor? Om vi er de eneste som gir terningkast 6 vil navnet på NATT&DAG og terningkastet kanskje komme på coveret når DVD-en slippes!

Til de som har ansvaret for dvd-coveret: Dette er en ekte anmeldelse av filmen, vi gir terningkast 6! Her er noen setninger dere kan bruke under terningen: Overbevisende om betent tema. Hennie og Santelmann i storform!. En moderne vri på Reisen til mørkets hjerte.

 

Tittelen «Mordene i Kongo»

Er det ikke bare ETT drap da? Hvilket annet drap snakker de om? Selvmordet?

 

Mordet i Kongo

Mord er ikke bra, selv om man kan tjene penger på det i ettertid!

 

Terningkastformatet 

 

At filmmagasinet Cinema var eneste avis som ga terningkast 5

Cinema er som sin nesten identiske tvillingbror Filmmagasinet en merkelig blanding av reklame og forbrukerjournalistikk, hvor terningkastene sjeldent går mye lenger under 4, nesten uansett hvilken film det er. At Cinema også denne gangen velger å være positive til en film de fleste andre er lunkne eller kritiske til, fortjener honnør.

 

Denne saken

 

Meg selv

 

Les også: Politimann: – Man får et litt skrudd forhold til sex når man sitter og ser på overgrep hele dagen