SPILLELISTE: Oppløftende musikk, støyete musikk, energisk musikk, ettertenksom musikk

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

LES OGSÅ:  Ikke fake news: Kjell Elvis hyller Donald Trump med musikkvideo

Imsito – Autist

Fra før av handler alle krimserier om at en autist løser mord. Nå handler også bergensrap om autisme. For en tid å faktisk være autist i! :-(

Språkpolitikk til side: Dette er en banger.

Yaeji – One More

Mumle-house!

Hiphopen har hatt sin mumlefase, nå er det elektronika-artister som sliter med å få ordene ut av munnen. Men får de bra musikk ut av munnen? Oh yes. Drivende, men ikke inntrengende – hvis Yaeji prøvde å lage det perfekte anthemet til den ølen man nyter i ensomhet før de første gjestene kommer, så lyktes hun. Hvis hun ikke prøvde på det klarte hun «bare» å lage en fin og lavmælt house-låt. Det er greit det òg.

LES OGSÅ: Eurorevisjoner: Hva er post-eurodance?

Spicyboi Thvndx – Tander 

Spicyboi Thvndx er norsk raps Friedrich Nietzsche. Man må google hvordan man skriver det … HVER ENESTE GANG. Så får vi se om vi lærer det oss utenat etterhvert. Hvis han fortsetter å lage musikk som dette så tar nok ikke det så lang tid at det gjør noe.

SOB X RBE – Let Em Have It (ft. Shoreline Mafia) 

SOB X RBE fra Vallejo i Bay Area er unge, sprudlende og fulle av musikalsk glede. Noen ganger virker de så gira på at de er rappere, sånn helt på ekte at de nesten ikke klarer å holde takten. Søtt!

Det er i det hele fascinerende hvordan de forholder seg til beaten; hvordan de tilsynelatende ser på den, ikke som et rammeverk, men som noe flyter fritt frem og tilbake og som ikke direkte har noe med dem å gjøre – litt som en problematisk ungdomsskoleelev som sitter bakerst og ikke gidder å høre på læreren, men som likevel av en eller annen grunn møter på skolen hver dag.

Den tilnærmingen gjør at selve rappingen alltid utvilsomt og ettertrykkelig havner i fokus. På «Let Em Have It» har de fått med seg Shoreline Mafia, som basically er den kuleste rapgruppa akkurat nå. Nice.

LES OGSÅ: Hjemme hos Store P – Norges beste rapper? 

Hilma Nicolaisen – Election Day Blues 

Første singel ute fra albumet Mjusic som slippes 30. november! «Election Day Blues» musikkversjonen av den følelsen man har i kroppen når man egentlig skal ta bussen, men bestemmer seg for å bare gå i stedet idet man kommer til bussholdeplassen.

Hvis vi ikke var så støgge i trynet ville vi sagt: Energisk og oppløftende pop-rock.

Moon Relay – #`_`_`__ 

Hvis du er into rar psykedelisk støyende jazzrock er dette låten for deg.

 

 

X