Oslo Kulturnatt 2018

Anbefalinger: Det beste på Oslo kulturnatt 2018 (som også er på dagen!)

Fredag denne uka er det Oslo kulturnatt, og til folks forbauselse er det faktisk en greie som holder på HELE DAGEN! Vi har plukket ut noe av det beste du bør få med deg – se resten på sidene til Oslo kulturnatt. Ses!

Guidet hipster tour

Turen starter på Youngstorget klokken 13 og varer til 16.

Nei faen da, dette burde jo vi tenkt på! Forstår du engelsk, liker å gå og foretrekker å utforske hipsterkultur i større grupper? Da er den guidede turen gjennom Grunerløkka fra 13 til 16 helt klart noe for deg. Innimellom Espresso-housene og McDonalds er Løkka fremdeles en av de beste stedene i Oslo å tilbringe noen timer. Selv de som kjenner bydelen godt vil garantert få mye ut av turen.

Men hvem er egentlig hipsteren i gruppa? Er det guiden, som vet om hipsterkulturen og leder ann andre? Eller er det de guidede, som oppsøker nye impulser i hipstermiljøet og forteller sine venner om det de har opplevd? Eller er det kanskje vi som skriver denne teksten, som forteller deg som leser at det finnes en person som vil guide en gruppe med mennesker?

Eller er kanskje det å være hipster ikke en konkurranse om å være best, men heller en måte å tenke på?

Nei, det er feil, det er om å gjøre å være den beste hipsteren.

Besøk på sjokoladefabrikken

Herregud. Herregud herregud herregud. Dette er altså STEDET der de lager sjokoladen du spiser i din egen stue eller på et dertil egnet sjokoladespisested! Mulig dette er en snau overdrivelse, men er ikke det på mange måter som å se stedet der universet begynte, den første skapningen en eller annen gud skapte, den første mikroben som delte seg og fant lykken i en annen!

Quizbonanza på Utendørs

Utendørs er åpent fra 11.00–23.00 og ligger midt i parken på St. Hanshaugen. Quizen starter 19.00.

Du som har svaret på så mye (men ikke på hvorfor Tinder-matchen din ghosta deg eller hvem som kan seile uten vind) bør samle sammen et quizlag bestående av fiender eller venner med mye kunnskap og dra på Quizbonanza på Utendørs fra kl 19!

Quiz er ikke både en god anledning til å vise hvor mye man kan, det er også den eneste anledningen du kan bli sur på folk du kjenner fordi dere er uenige om navnet på en europeisk by, høyden på et fjell eller når den første Pirates of the Caribbean-filmen kom.

Så var det å finne et lagnavn da. Hm. Ah, ja, nå vet jeg, hva med et ordspill på quiz? Genialt.

Norges beste is?

12 – 23 (syklende rundt i Oslo!)

Hva er vel bedre enn å starte eller avslutte fredagen med is? Du får håpe du treffer på denne syklende isgjengen.

https://oslokulturnatt.no/hva-skjer/norges-beste-is

Utekino på Tøyen: UNO

Filmen starter 20.30 på Tøyen Torg.

Før Aksel Hennie fikk en manager i statene, gestaltet Joshua French og var sammen med Tone skrev, regisserte og spilte han i Uno. Filmen er ikke bare blant de beste eksemplene på Bjørn Floberg som spiller Bjørn Floberg, den er en av de bedre norske filmene fra de siste årene.

Og ikke minst relatable. Hvem har vel ikke stått foran samme dilemma som Hennies karakter David, som må «velge mellom å være lojal til gutta på treningsstudioet, eller å tyste på dem for å få treffe faren på dødsleiet»?

Okei, kanskje ikke du personlig, men blant de mange som garantert dukker opp når filmen vises på Tøyen Torg 20.30, er det sikkert noen. Ifølge arrangøren er det eneste du trenger for å bli med noe å sitte på og snacks. Du kommer garantert ikke til å finne en bedre anledning til et gjensyn med pre-Hollywood Hennie og UNO enn det.

Harald Lassen – minikonsert

18 – 23 i Emanuell Vigeland mausoleum

Harald Lassen ga med sitt LASSEN nylig ut «et av årets viktigste jazzalbum» (Dagens Næringsliv), og Dagsavisen beskrev det som «akustisk jazz på sitt beste». Nå spiller han i et av Oslos viktigste konsertsteder (og kanskje vårt viktigste mausoleum!) og det kommer til å bli jazzkonsert på sitt beste.

God natt, Oslo

17 – 23 på Salt på Langkaia (5 tilgjengelige gratisbilletter – førsteperson til saltmølla!)

Vi er litt usikre på hvorfor de har valgt akkurat det navnet (men antar det er fordi Lillebjørn «Vår Dylan» Nilsen sånn cirka nevner området der festivalen ligger i «God natt, kjære Oslo»), men vi vet i hvert fall at God natt, Oslo er en ny litteraturfestival i Oslo som skal være kunstnerisk uavhengig (litt usikker på hva dét betyr, da). Spennende utenlandske navn som Vivian Cornick og Otessa Mosfegh kommer! Spennende norske navn som Zeshan Shakar og Maria Kjos Fonn kommer! Emma Clare skal intervjue Peder Kjøs i en sauna!

Hvis du ikke våkner litt av dét så kan det være det samme.