Spilleliste: Moskus fortsetter å være veldig bra

Stefflon Don, Årabrot, Lemaitre og Animal Collective er bare NOEN av artistene du finner i vår oppdaterte spilleliste.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ca ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista. Hør og følg!

Årabrot – Pygmalion

«Men er det støyrock…?» Nei. Årabrot har tydeligvis begynt å lage musikk som Susanne Sundfør! Hvor mye denne singelen betyr for bandets fremtidige sound er uvisst, men de har de siste årene gått i en mye mer melodisk retning, delvis vekk fra den tradisjonelle støyrocken de har blitt kjent for. Om dette skaper splittelser i fanbasen, spør du? Det skaper i alle fall forundring og forventninger til et nytt album! Dessuten er låta er ganske fin.

Moskus – Irsk setter

Trioen som som for noen år siden var det bandet folk i jazzmedia hadde størst forventninger til har levert atter en gang med deres fjerde album, Mirakler. Det føyer seg elegant inn i diskografien deres med de estetiske Hubro-kjennetegnene: alt som dreier seg om fjøs, fjell og vidde. Moskus fortsetter å gjøre den folkemusikkbaserte, norske jazzen moderne og kult.

Les også: Krokofant: – Målet er å spille så vi glemmer tiden

Trygve Seim – Sol’s Song

Ny ECM-ballade fra Trygve Seim! Blir ikke diggere enn det, eller hva.

The Field – Who Goes There

Den svenske tech house-legenden er endelig streamingaktuell igjen med en introspektiv og mystisk låt. Se for deg at du står i hjørnet av klubben og hører på den eksistensielle technoen. Det er nesten så du kan føle at du lever.

Se også: Cut Worms er sikker på at staten skjuler bevis for aliens