Uteklubb: – Det er definitivt et tomrom i norsk uteliv

Oslos uteliv mangler vitalitet. Utendørs rave er svaret.

b
a

Er du lei av vors som forvandles fra halvhjertet hjemmefest til ? Er du lei av vakter som står over deg til enhver tid for å se om du drikker det overprisede ølet ditt uten uregelmessige kjevebevegelser? Lei av dårlig klimaanlegg, show off-interiør og brautende klientell?

Og kanskje fremst av alt: er du lei av at lysene slås på akkurat når det begynner å bli gøy?

Uteklubb er et kollektiv produsenter og DJs som deler verdensomskuelse og syn på musikk og andre uttrykk. De synes klubbing gjøres best ute i det fri.

– Alt er jo bedre i det fri. Folk oppfører seg bedre. Mindre kvalme.

Hvor lenge forbereder dere et rave?
– Det å finne og produsere musikk skjer på daglig basis, men det rent praktiske bruker vi en uke på. Vi møtes jo hele tiden og spiller musikk for hverandre, men det hadde vi gjort uansett.

Hva med location?
Feng shui og tilgjengelighet. Viktig å tenke på at man ikke skal forstyrre noen heller.

Stedet er aldri åpent annonsert, men man trenger ikke akkurat være gravejournalist med Tor for å finne frem. Hvis du befinner deg på rett sted til rett tid får du servert et bredt utvalg av technoundersjangere fra solide lydanlegg, fra solnedgang til soloppgang.

Foto: Uteklubb

Hvilke øyeblikk er det som gjør alt strevet verdt det?
– Når man får god respons på noe du aldri tenkte du skulle få spilt ute.

Føler dere noen begrensninger når dere spiller på inneklubber, som forsvinner når dere arrangerer selv ute i det fri?
– Tror den største faktoren er at vi gjør alt selv, ikke hvorvidt det er ute eller inne. Men ja, tror ikke vi kunne spilt mye av det vi gjør på Jeager for eksempel, men så spiller vi jo heller ikke der, hehe. Men vi skal definitivt arrangere noe innendørs når vinteren nærmer seg.

Les også: Technosted stengt: – Politiet tenker «drugs» med en gang de ser laser

Er Uteklubb et symptom på at Oslos uteliv mangler noe viktig?
– Tror det kan kokes ned til klientell. Da de største aktørene har et problem med hissig sjekking og folk som ikke er der for musikken. De som kommer til oss har gått igjennom en litt kronglete prosess der man må følge oss på Instagram. Det er ikke alle som blir godtatt heller. Men ja, det er definitivt et tomrom i norsk uteliv, det trengs mye mer enn det vi holder på med.

Har dere lyst til å huse noen gjeste-DJs?
– Vi har mer kontroll når alt er kuratert selv. Men hvis det skulle vært én, så hadde det vært Roland Lifjell.

Hvordan får dere settet til å henge sammen?
– Vi har mikset sammen i fire år snart, så det er aldri nødvendig å planlegge noen ting. Er vel mest at vi bygger på hverandre, men er betryggende å vite at uansett hvor langt man drar den kan nestemann fortsette der man slapp. Men vi deler musikk med hverandre konstant og vet jo ish hvor ting vil ende opp i løpet av natten.

Hvordan takler miksebordene deres alt støvet som virvles opp fra dansegulvet?
– Technicsa og CDJs tåler mye mer enn man tror. Renser det med støvsuger, luftkompressor og klut! Men det er viktig at det er litt skittent.

Foto: Uteklubb

Hvilke opplevelser har gjort at dere begynte? Noe gøy utenfor nissebjerget?
– Byer som Stockholm, Barcelona, Berlin og Amsterdam har åpnet litt øynene våres for hva som kan bli gjort både i en klubbsetting og ute i det fri. København er også på en veldig bra greie fortiden.

Hvem må skjerpe seg?
– Mange. Sultne DJs som forteller oss at de har med USB. Social climbers bak boothen. Han som sist stjal pizza fra teltet vårt klokken seks om morgenen. Og alle som ikke danser. ;–)

Les også: Er det ikke plass til ordentlig karaoke i Oslo?

Foto: Uteklubb