Tønsinger om Tønsberg

Magnus Lagabøte er død, men det er heldigvis flere kjendiser som kommer fra Tønsberg. Vi spurte noen av de gjenlevende om deres forhold til festivalen på fjellet.​

FESTIVAL
b
a

Magnus Lagabøte er død, men det er heldigvis flere kjendiser som kommer fra Tønsberg. Vi spurte noen av de gjenlevende om deres forhold til festivalen på fjellet.​

Harald Rosenløw Eeg

Forfatter

Du er fra Tønsberg, Harald, blir det Slottsfjell på deg i år?
– Jeg er alltid litt av og på i forhold til Slottsfjell. 
Har ikke alltid bestemt meg, litt avhengig av hvordan sommeren går. Og så ender jeg jo opp med å dra nesten hvert år.

Hvilken artist hadde garantert fått deg opp på fjellet?
– Sufjan Stevens, The Cure, Francis and the Lights og DePress hadde fått meg på fjellet uansett! Som Tønsberg-gæmlis og tidligere elev på Slottfjellskolen hadde Depeche Mode med originalbesetninga vært det største som kan bookes på Slottsfjellet, uansett. Ellers er jo det å gå på vorspiel i et trygt hjem på Trelleborg verdt hele Tønsberg-turen uansett.

Beste Slottsfjell-minne?
– Motorpsycho i vinden på fjellet var utrolig fett. Echo And The Bunnymen med påfølgende fan-møte med Ian McCulloch på Haugar var en annen høydare. Kan ikke gå gjennom høydepunkt uten å nevne blodsbrødrene i Seigmen. De leverer alltid noe spesielt på fjellet. Ellers leste jeg fra bøkene mine i campingvogna på veien opp på fjellet samtidig som Volbeat spilte på hovedscenen rett nedafor. Det var en ganske tøff kamp. Noe jeg helst vil glemme.

Magnus Carlsen

Sjakk- og fotballspiller

Du bodde jo de første årene av ditt liv i Tønsberg, regner med du skal på Slottsfjell i år! Hva gleder du deg mest til å se?
– Håper å se Unge Ferrari fremføre «Vanilje» og «Lianer». Bortsett fra det vet jeg ikke helt. Kanskje Cashmere Cat. Alltid litt fint å se en som liksom har skippa hele P3-labyrinten returnere til norske festivaler etter å ha laget musikk for Kanye West.

Enig! Hvem hadde vært din drømmeartist å se på fjellet?
– Måtte blitt Lil Wayne. Men vet ikke hvor god form han er i. Kanskje best hvis han hviler.

Hva er ditt beste Slottsfjell-minne?
– Susanne Sundfør i 2016.

Les også: Noen har designet en dongeri-shorts som er helt vanlig, bare opp ned

Ellen Horn

Skuespiller, teatersjef, tidligere kulturminister

Ellen! Hva skal du se på Slottsfjell i år?
– Jeg er ihuga Daniel Kvammen-fan og vil gjøre alt jeg kan for å få med meg ham!

Drømmeartist på fjellet?
– Paul McCartney.

Beste Slottsfjell-minne?
– No. 4 og maten.

Morten Ramm

Likørgründer og leksehjelp for unga

Hva gleder du deg mest til på Slottsfjell-
programmet i år?
– Humornieu.

Drømmebooking på Slottsfjell?
– Humornieu.

Sukk. Beste Slottsfjell-minne?
– Humornieu.

Sofie Asplin

Skuespiller

Regner med du skal på Slottsfjell i år, du er jo fra Tønsberg! Hva gleder du deg mest til å se?
– Ja, jeg gjør vel det. Har ikke lagt planene for sommeren helt enda, men det er absolutt en mulighet! 
Om jeg tar turen skal jeg garantert se Silvana Imam og First Aid Kit.

Det er jo ikke HELT sikkert du skal på Slottsfjell bare fordi du kommer derfra! Men hvilken artist hadde garantert fått deg opp på fjellet?
– Gutta fra Karpe får meg hvor som helst, når som helst. Er blodfan og crusher en smule på Chirag…

Hva er ditt beste Slottsfjell-minne?
Mitt beste minne er nok fra Karpes konsert i 2013. Det var rimelig sykt og mitt første år på festivalen!

Les også: NATT&DAGs Slottsfjell-anbefalinger

Lars Ramslie

Forfatter

Som tønsing er man pliktet til å dra på Slottsfjellfestivalen, hva gleder du deg mest til å se?
– Sløtface er jo søte da (eller sier vi «sløte» i dag (du er så «sløt», er det blitt et ok kompliment å gi hen i 2018?)?).

Ville ikke satset på det! Hvilken artist hadde garantert fått deg opp på fjellet i år?
– Daniel Kvammen er antageligvis en fjern slektning så han ville jeg nok luktet på, selv om jeg tilhører seniorsegmentet nå og festivalen ikke akkurat er skreddersydd for meg. Så jeg snakker deg egentlig litt etter munnen nå… MEN Amen Dunes, som slipper plate i disse dager etter den fantastiske Love (!!), ville garantert fått meg til å gripe etter rullatoren og oksygenmaska for å karre meg opp skrenten.

Hva er ditt beste Slottsfjell-minne?
– Beste, men kaldeste, minne må være fremførelsen av Demon Box i sin helhet og 
komplett Motorpsycho-besetning i 2015.