Har du «fritids»? Her er tips til hva du kan gjøre

Hva skal vi samle oss rundt nå som de thailandske guttene er ute av grotta og fotball-VM er over? HJELP

b
a

Oslos badealter (Sørenga Sjøbad) stenger mellom 22 og 06 som følge av støy, Fotball-VM er over som følge av at alle kampene er spilt og grotteguttene i Thailand er ute som følge av godt samarbeid og kapitalsterke, hvite menn.

Fint for beboerne på Sørenga, de søte, slitne små fotballguttene og guttene i grotta. Men det etterlater oss andre i en ekstremt vanskelig situasjon. For hva i alle dager skal vi finne på nå? Hvilke begivenheter kan best tenkes å fungere like samlende som nattbad, internasjonalt storspill og andres personlige kriser?

Her er noen forslag:

1. Fiske etter krabber
Å fiske krabber fra en brygge er gøy for barn langt opp i skolealder, skriver VG Familieklubb. Å fiske krabber fra en brygge er gøy for voksne barn som deg også.

2. Finn et annet sted å bade enn Sørenga UANSETT
Beskjeden om et stengt Sørenga opplevdes som et rent hëlvëtë for mange – sett bort fra at det er rent.  Men se rundt deg! Det er en atskillig mengde badeplasser å velge mellom, badeplasser som attpåtil IKKE er forgiftet av fyringsolje, kloakk og selve roten til all vederstyggelighet: danskebåten. For hva trodde du at den driver med der den ligger og duver borti havna? Spyr ut blomster? Hehe.

Les også: NATT&DAGs guide til hvordan lykkes i det sosiale hierarkiet 

3. Lese lokalaviser
Aah, lokalaviser. Nyheter for de innfødte, som for oss andre fremfor alt fungerer som et eventyrlig innblikk i hva som rører seg i det rurale Norge. I dagens utgave av Eikerbladet kan vi lese om Bianca som har rømt hjemmefra (Bianca er en rotte), i Meløyavisa kan vi lese om en hjelpsom elgkalv i en hage på Ørnes, mens Midtsiden rapporterer om en mann i 30-åra som er dømt for barneporno. HerreGUD så koselig vi har det.

Nærgående elg til tjeneste. LOL! Faksimile: Meløyavisa

4. Gå inn i en grotte
Det finnes mange grotter i Norge, men de mest imponerende ligger i Nordland. Og dit skal vel du uansett! Ikke det? Ja ja. Det som er så fint med grotter er at noen av dem lar seg kombinere med de aktivitetene du eventuelt måtte gå glipp av nå som du uansett ikke skal bade på Sørenga. Ta for eksempel Råggejávrrerájgge (som på godt norsk betyr «grop-vass-hullet»). Grottevandring OG bading. Nice. Grotta ligger i tillegg i Tysfjord kommune, hvor det er en rekke gode kulturtilbud for voksne:)

Les også: Tunnelsyn under Bergen

6. Oppdater deg
Vi sier som Henrik Wergeland (som forresten døde for nøyaktig 173 år siden + fem dager i dag): Bokhyllen er den stige som fører til at blive overmandens lige. Så: les. Det er heller ikke noe problem å narre seg selv til å tro at det er behagelig å lese bok ute i en park til den grad at man faktisk bestemmer seg for å gjøre det – og dernest tvinger seg selv til å ligge i posisjoner som medføre at kroppen lider uopprettelige skader.

7. Starte en innsamlingsaksjon på Facebook for å opprette dominans.


8. Bli aktiv på The Intellectual Dark Web
For der er det en ganske enestående atmosfære! Vox beskriver det som et løst kollektiv av intellektuelle mediepersonligheter (Jordan Peterson, Dave Rubin, Sam Harris) som mener de er utstøtt av mainstream-media. Her diskuteres temaer som rase, kjønn og sannhet. Det er ingen som krever at du skal være enig i absolutt alle meningene som legges for dagen, men det kan kanskje fungere som en herlig motpol til det ekkokammeret du allerede befinner deg i, som i stor grad er dominert av radikale sympatisører av Mikke Mus-partiet Rødt.

9. Driv passiv-aggressiv krigføring i utholdenhet mot hun i kollektivet som ikke rydder etter seg på kjøkkenet, ved å selv la være å rydde.

Boblere:  bruk opp absolutt alle pengene dine, smil til uteliggere, smil til folk du synes er søte, organiser deg, kvern videre på ideen om en pop up-store, dra på ferie til Slovenia, tenk over hvilke ting du kan si til Zizek hvis du treffer ham tilfeldig på gata i Slovenia, begynn å røyke, slutt å røyke, sende et morsomt bilde til en venn.