«Duen»: –  Et hardt og rått knull gir en sterkere opplevelse enn varsom elskov

– Jeg har truffet flere duminanter; kvinnehatende menn som avreagerer ved å skambanke subber og slaver.

b
a

Denne saken er en del av en større artikkel N&D har gjort på fetisjer.

På FetLife møter jeg også «Duen», som har en pupp dekket av størknet stearin som profilbilde. På profilen har hun publisert resultatene fra en BDSM-test på nett (noe som viser seg å være en utbredt praksis blant medlemmene på FetLife). Resultatet viser at hun er 100 prosent «switch» – noe som, slik ordet gjerne tilsier, betyr at hun svitsjer mellom å være dominant og underdanig. Alt etter dagsform.

Foto: Duen

– Det er vel en måte å bedrive maktutjevning på i praksis. Yrket mitt stiller krav til meg om å ha kontroll, noe som sannsynligvis har skapt et behov for å kunne slippe taket av og til. Mens andre ganger er det godt å eie makta, og få det kicket som følger med det å være den ubestridte lederen.

Les også: «Latexmaster»: – Det er nesten så hele kroppen får en klem samtidig

Duen beskriver seg selv om en helt vanlig, monogam kvinne, med en liten sadist i magen.

– Jeg var så «vanilje» at jeg ikke engang kunne terminologien innen BDSM. Det eneste jeg visste, var at jeg hadde en dragning mot dominans og smerte, og da spesielt figging og spank.

Figging. Duen sender en lenke som skal forklare figging, og den leder inn til en azurblå nettside med headlinen «figging/lek med ingefærrot». Jeg skjønner hvor dette bærer. «Anal-lek eller tortur med ingefærrot synes å være en glemt kunst» og ingefæren skal visstnok gi en såpass brennende følelse at slaven vil vri seg i smerte, står det. Men, hvorfor?

– Det er enkelt. Smerte gjør at vi produserer endorfiner og stresshormoner. Dette igjen øker styrken på nytelsen. For å si det folkelig: Et hardt og rått knull kan ofte gi en sterkere og mer lidenskapelig opplevelse enn varsom elskov.

Duminanter

Og her kommer vi inn på noe helt essensielt, ifølge Duen. I en sunn BDSM-relasjon skal man nemlig handle etter noen grunnprinsipper, som kan oppsummeres kort med de tre S’ene: Sunnhet, sikkerhet og samtykke.

– I et velfungerende BDSM forhold er det alltid subben som har makta. Alt skal skje i sunne, trygge rammer, der grenser er avtalt på forhånd. Men det er ikke alle som opererer helt i henhold miljøets regler, og de omtales gjerne som «duminanter».

– Det finnes mange syke personer der ute, mange som ikke har fått med seg grunnprinsippene i et godt BDSM-forhold. Jeg har truffet flere duminanter, kvinnehatende menn som avreagerer ved å skambanke subber og slaver. Jeg har også truffet slaver med så dårlig selvbilde at de nærmest trygler om å bli slått fordi de føler at de fortjener det.

Nå har Duen påtatt seg rollen som mentor, der hun fungerer som BDSM-veileder for folk hun har valgt å ha kontakt med.

Les også: «Gummimannen»: – Det er vel fremdeles ingen sykdom å bli kåt 

– Vi snakker sammen om likt og ulikt. Jeg kan gi opplæring, veiledning, tips, dersom dette er ønsket. Og ikke minst støtte og omsorg. Nå er jeg mentor for en homofil, ung mann som lever som slave hos en Mester i Oslo.

Hobby

En studie gjennomført ved Universitetet i Idaho fra 2016 viser at BDSM oppfyller flere av kriteriene til å kunne kalles en fritidsaktivitet. Flesteparten av respondentene oppgir at det reduserer stress, gir positive følelser, mulighet til selvutfoldelse og følelsen av frihet. Duen mener hun kan slutte seg til det studien viser.

– Enkelte mennesker avreagerer fra hverdagens mas og stress ved å hoppe i fallskjerm, mens andre vil ligge på en solseng og bare slappe av. Vi er vel alle fundamentalt ulike i våre behov. De fleste som er aktive innenfor BDSM gjør dette for å ha det godt, helt enkelt.

Gjør det at du er mer opptatt av sex enn andre?
– Nei, jeg ikke mer opptatt av sex enn folk flest. På en måte kanskje mindre, fordi så mye av kjemien mellom meg og en partner i et BDSM-forhold er en mental greie. Det handler mye om spenning, lek og forventninger. En BDSM-relasjon kan være bygget rundt dette, og ikke inneholde seksuelle handlinger i det hele tatt.

Les mer: Vi dro på BDSM-treff