Programslipp for Oslo Pix og gratis visning av «Rushmore» på Vippa 24. mai

Fra  4. til 10. juni arrangeres filmfestivalen Oslo Pix for andre gang. Hva passer vel da bedre enn å slippe det fullstendige programmet på Vippa denne uka?

Ingenting!

Derfor arrangerer Oslo Pix programslipp, fest OG visning av Wes Andersons Rushmore på nettopp Vippa i Oslo torsdag 24. mai klokka 18. Hvor mye det koster?

Ingenting!

På festen kan du blant annet:

– Ta med deg den helt ferske og nytrykte programoversikten over filmene på årets Oslo Pix.

– Snakke med andre filminteresserte mennesker (Du ikke snakke om film, du kan f.eks diskutere helse, musikk eller hvor fint det begynner å bli i områder rundt Vippa, hvis du vil det).

– Stå i et hjørne for deg selv og lese programmet helt alene. Vi legger ingen føringer, det viktigste er at du koser deg på fest.

En av filmene du kan se på Oslo Pix i år er dokumentaren Silvana om den svenske Silvana Imam. Som vi tidligere har intervjuet.

Og som om ikke det er nok blir det visning av Wes Andersons fantastiske Rushmore fra 1998 med blant andre Jason Scwartzman og Bill Murray! Åh, hva er det den handler om igjen? Jo nå skal du høre:

Max er redaktør for skoleavisa og årboken, president i skolens fransk-, tysk-, sjakk- og astronomiklubb. Samtidig leder han fektelaget og sitt eget teaterselskap, the Max Fischer Players, hvor han setter opp stykker om politikorrupsjon, gatevold, krig og lignende. Til tross for at han er sikker på å komme inn på Oxford (Harvard er reserveplan), er han også en av skolens verste elever.

Dersom Max ikke forbedrer karakterene, blir han utvist fra skolen. Rushmore er Wes Andersons andre spillefilm. Akkurat som hans kritiker-roste debutfilm, Bottle Rocket fra 1996, er Rushmore skrevet av Anderson selv i samarbeid med Owen Wilson.

Jason Schwartzman er ikke bare med i Rushmore, han er også med i en av filmene som allerede er annonsert til årets Oslo Pix, nemlig Alex Ross Perrys kritikerroste Golden Exits. Andre filmer som allerede er på programmet er den Oscarnominerte dokumentaren Faces Places, den danske thrilleren Den Skyldige og skrekkfilm-mesterverket Hereditary.

For en fullstendig oversikt over alle filmene som allerede er offentliggjort, sjekk ut Oslo Pix programside, eller kom deg på Vippa torsdag 24. mai!

Alt tyder med andre ord på at også årets Oslo Pix blir verdt å få med seg.

Hvis du er LITTEGRANNE smart og møter opp på Vippa torsdag 24, mai 18.00 kan du være blant de første som kan begynne å planlegge filmfestivalsommeren din. Meld deg på Facebookeventet her

Ser du noe som frister i programmet? Skriv «Jeg vil på festival» i kommentarfeltet under eller send en mail til konkurranse@nd.no så kan du vinne et gratis festivalpass til Oslo Pix 2018!

Oslo Pix går fra 4. til 10. juni og arrangeres på kinoer over hele Oslo. Du kan allerede nå kjøpe billetter her