Spilleliste: Nye låter fra Angelo Reira, Sleep, Snow Boys, Orions Belte, TØFL, Smeke Reven +++

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista! Hør og følg!

Les også: Girl in red: – Mamma tror jeg kommer til å bli superkjendis

Angelo Reira – Plutselig

Loddefjord-rapper Angelo Reira, som egentlig heter det litt mindre artistnavn-vennlige Trond Eriksen, har hatt et album liggende på lur ganske lenge nå, og plutselig var det der. Kandidat til best up and coming rapper i Norge? Hør hele «God Mornings Norge» og døm selv.

Sleep – Marijuanaut’s Theme

Lyden av en boblende vannbong starter den ekstremt sleepske «Marijuanaut’s Theme», og markerer at det ultimate stoner-bandet er tilbake med sitt første ordentlige album på nesten 20 år! På 420, subtilt nok. Å skulle overgå forløperen, den ikonisk monumentale Dopesmoker fra 1999, er åpenbart umulig, men The Sciences er helt klart en plate Sleep verdig. Bare å lene seg tilbake og «drop out of life with bong in hand»:-)

Snow Boyz – 1+1

Våre favoritt-nordlendinger har fått hele landet til å synge med på absurde refrenger før, kommer de til å klare det igjen? Vi håper for guds skyld det, bare hør på dette: «1+1 det er 2 chicas, 2+2 jeg har 4, jeg har 4 chicas!» Dette tar jo kaka, selv til Snow Boyz å være, men det er egentlig veldig logisk: 1+1 chicas er 2 chicas, 2+2 chicas er unektelig 4 chicas!

Smeke Reven – Halloi

«Det ække no å lage no halloi for detta» rapper Tønsberg-originalen Smeke Reven på sin nyeste låt og gjør seg dermed skyldig i både faktafeil og fake news. «Halloi» beveger seg inn i det 80-talls-inspirerte hiphoplandskapet som SOB X RBE har gjort populært borte i statene den siste tiden, og er en både morsom og fengende låt. Dét er det god grunn til å lage litt haloi for, synes vi!

TØFL – «Tunneler»

Sist vi skrev om TØFL handlet det om at de ville ha lov til å gjøre som alle andre. Denne gangen er det litt vanskeligere å få tak i hva det handler om, men noe om å synge i tunneler og at ingen klatrer i trærne lenger? Fin låt som vokser på oss, da.

Orions Belte – Le Mans

Når vi hører Orions Belte tenker vi først og fremst på legendefilmen med legenden Helge Jordal, og når vi hører tenker vi først og fremst på det kjente 24-timersløpet som holdes i den franske byen Le Mans. Fint da, at Orions Beltes «Le Mans» er perfekt, filmatisk musikk å sette på om du skal langkjøre på den franske landsbygda (passer fint til mindre bilrelaterte aktiviteter i Norge også, altså).

Les også: Technosted stengt: – Politiet tenker «drugs» med en gang de ser laser

X