Spilleliste: KingSkurkOne, Kamelen, Lil Halima, Mogger, B Boy Myhre +++

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista! Hør og følg!

Se også: Er Eirik Aas Norges smarteste rapper?

KingSkurkOne, La Ira – Tenker på deg

KygoSkurkOne! Et positivt og sommerelskende spøkelse hjemsøker hiphopen om dagen – og det er ikke feil det, det er jo ikke det. Sammen med La Ira (fra Melodi Grand Prix 2015!) har skurken laget en deilig låt som for en skakket stund fikk oss til å tenke på deg når vi ligger i sengen for å prøve å sove – i stedet for den sedvanlige depressive tralten om klimaendringer, Aviciis død og at kjærlighet stort sett er veldig vanskelig.

Yung Smul, Larsiveli – Hver Dag

Nok et eksempel på at sydlandske sommervibes er greia i hiphop om dagen. Å være fra Horten er også en greie – og godt er det. «Hver dag» er en sånn låt som man godt kan høre på – nettopp: hver dag. I alle fall frem til neste gang Yung Smul og Larsiveli slipper noe sammen.

Mogger, B Boy Myhre – Duner

Det er alltid stas når Mogger – som hovedsakelig opererer som produsent og sidekick, blant annet for de unge NATT&DAG-ynglingene i 612 – en sjelden gang slipper noe under eget navn. Ekstra stas er det at en annen som lusker rundt i de norske rapspill-kulissene, nemlig Cezinando-sidekick B Boy Myhre, også er med. «Duner» kom egentlig forrige fredag og vi sov åpenbart i timen, for denne melankolske bangeren fortjener alle streams den kan få.

Kamelen, KingSkurkOne – Lil Homie

Gangster-rap? Gangster-rap! GANGSTER-RAP! Det er jo litt digg at det fortsatt finnes noen rappere som ikke bare synger om følelser. Det er definitivt veldig digg at to av de er Kamelen og KingSkurkOne. «Alle gutta slenger bags, flipper rundt og teller lægs!». Just det, just det!

Les også: 39 (!) Lil B-mixtapes lagt ut på strømmetjenestene!

X