Frank Znort Quartet feirer 20 år på søndag: – En gang stilte vi oss opp i bushen i Uganda

Oslos beste husband på Oslos beste utested begynner å dra på åra. På søndag feires det med musikk fra tiiiidlig på ettermiddagen og helt til stengetid.

b
a

Tenk å gigge HVER søndag! FZQ spiller som alltid opp med punk i storbandformat, og det er som alltid GRATIS. Hvis du er gammel nok, da. Som du jo er fordi du må være voksen for å lese denne nettsiden ;-)

Bandet har holdt på siden 1998. Hver konsert lodder de ut en bootleg fra forrige søndag, som har resultert i hvor mange liveopptak…?

– Vi har gitt ut mer enn 850 liveopptak. Ganger tre CD-eksemplarer hver konsert. Her finnes opptak av alt som kryper og går av veletablerte musikere som gjesteartister. Tror ikke engang alle artistene er klar over det, så det er vel best å ikke nevne navn!

Det er lenge siden 1998, ass! Hva har forandret seg mest?
– Faen, så lenge sia? Bortsett fra korttidshukommelsen, er det vel huden som har forandra seg mest hos de som har vært med lengst! Ser jo så freshe ut på bilder fra den tida, enda vi sikkert lever mye sunnere nå…

Hvilken dag er deres favorittdag?
– Seff mandag. Da er vi kreative og uproduktive… En herlig tilstand.

Hva er det sprøeste som har skjedd de siste 20 årene?
– En gang stilte vi oss opp i bushen langs en sykkelsti utafor Kampala i Uganda og prøvde å overbevise de forbipasserende med våre liflige toner og råkka jazz. Du kan vel si at vi var noen av de sprøeste hvitingene de hadde sett. Men de uoppblåste ballongene vi hadde med gjorde susen og skapte stadionstemning da vi endelig dro dem fram!

Les også: ENDELIG: 39 (!) Lil B-mixtapes lagt ut på strømmetjenestene

Hva er det sprøeste som har skjedd de siste 20 årene som ikke har noe med bandet å gjøre?
– Ikke engang valget over dammen slår Leicester’s PL-gull.

Har dere noen favorittkvelder på Blå dere ser tilbake på?
– Pianisten minnes gjerne 10-års jubileet da vi fikk bytta ut pianoet vårt for første gang. Kvelden åpna med at vokalisten vår, Arne, snubla inn på scenen i låt nummer to og, til publikums store forskrekkelse, vælva gamlepianoet i scenen med et brak. Ett minutt etter var vi i gang med låt nummer tre på det nyinnrigga pianoet.

Andre som dukker opp på feiringen søndag 29. april: Grøve Lår, Alle Gode Ting, Country Heroes, Darling Daughters, Shoeshine Boys, Willy and Brage, Lars Bjerkmann Experience, Valentourettes, Mt Hammed, Banda Non Grata, Beglomeg, Wild Man Riddim, Sincis + flere…. Kom :-)