God helg! Snart har vi utryddet dette neshornet

Sudan (45) er verdens siste hann av underarten nordlig hvitt neshorn. Nå er han dødssyk.

b
a

Oppdatert 20. mars: Sudan er død. De to eneste gjenlevende individene av arten nå er hunndyr. Derfor betyr Sudans død at denne underarten av neshorn vil bli utryddet, med mindre man lykkes med den aldri tidligere forsøkte operasjonen som omtales i denne saken. 

Putin skryter av nye atombomber, Trump går til handelskrig og jeg føler meg ikke så bra jeg heller. Men i dyreverdenen går det bra, vel? Feil.

Vi kan nå bevitne utryddelsen av nordlig hvitt neshorn i realtid! Siden 2009 har neshornet Sudan oppholdt seg i Ol Pejeta Conservancy i Kenya, sammen med to hunner av samme art. De er de tre siste gjenlevende av arten nordlig hvitt neshorn.

Den 45 år gamle neshorn-oksen, som er artens eneste håp for naturlig overlevelse, er nå blitt syk, melder konservatoriet på Twitter.

Sudan fikk først en infeksjon i fjor høst, men klarte å bli frisk. Nå har det dukket opp en ny og verre infeksjon.

– Vi vil ikke la ham lide lenger enn nødvendig, skriver konservatoriet.

Skulle denne infeksjonen ende med å ta livet av Sudan, ligger artens siste håp i en operasjon som aldri før er blitt forsøkt på neshorn: Kunstig befruktning med nedfryst sperm fra døde neshorn. Problemet er at de eneste nordlig hvit neshorn-eggene i verden tilhører de to siste gjenlevende hunnene Fatu og Najin, og operasjonen som må til for å hente ut eggene er risikabel og må utføres i felten. Denne operasjonen skal etter planen utføres i løpet av kort tid, meldte Ol Pejeta i desember.

Det er i hovedsak ulovlig jakt på horn og elfenben som er grunnen til at det hvite neshornet, som har overlevd i millioner av år, snart er historie. Bra greier, folkens!

 

 

Les også: 6 ting kriminelle folk burde gjøre i stedet for å drive med kriminalitet