Spilleliste: Siste Bylarm-dag – dette bør du få med deg!

Vi guider deg gjennom hype-tåka!

b
a

Fulgte du våre Bylarm-tips i går? I så fall vet du med deg selv om du bør fortsette med det. Hvis ikke, kan jo ikke skade å prøve? Eller, det kan det vel, det kan jo hende vi har helt ulik musikksmak slik at du ender opp med å bruke masse penger på å se artister du hater.

Vi har uansett laget en spilleliste med det vi mener er den beste musikken fra årets festival, og fra Offlarm-programmet.

Under er litt om noen utvalgte som spiller lørdagen – flere i lista!

 

Spielbergs

Masse gitar, store refreng, stopp-og-øs breaks og veldig tydelig Japandroids-inspirasjon fra tre indieveteraner i Oslos musikkmiljø. Av en eller annen grunn er den veldig oppløftende singelen «Distant Star» fjernet fra Spotify, men det er jo enda en grunn til å dra på konsert.

Gamla 23:30

Bisse
Barselona

Mye bra dansk på Bylarm i år. Bisse og Barselona er to av de beste, og begge spiller sin andre konsert i dag.

Bisse på Blå 19:30, Barselona på Ingensteds 20:00

De Underjordiske

Varsellampene som signaliserer fare for uhemmet retrorunking lyser jo når det er snakk om det danske psykedeliske rockebandet De Underjordiske, de gjør jo det. Vårt nyinstallerte lampesystem signaliserer en mulig fare, men vi sikkerhetsklarerer De Underjordiske, faktisk med god margin. Og etter årevis med mye dansk rap i monitor (for mye?) er det fint å bli minnet på at dansk er et vel så bra syngespråk.

DOGA lørdag 21:00

Ola Kvernbergs Steamdome III

Ola Kvernbergs Steamdome fortsetter å heve lista for bestillingsverk fra Moldejazz. Norske jazzmusikere er kanskje litt vel glade i å sette fast rockefoten i 70-tallet, men Steamdome strekker seg sjangermessig langt vekk, mest bemerkelsesverdig til den nordiske discoen, med evig lange groovy partier og klokkerent lydbilde. Studioinnspillingen rettferdiggjør ikke intensiteten til bandets TRE trommeslagerne (trendalarm?) og intensiteten i «And now», så dette må nesten sees live.

Rockefeller lørdag 21:30

Haraball

Fysisk Format arrangerer gratis Offlarm-kveld på Tilt, der Haraball spiller sin første konsert på veldig lenge. Den første singelen fra det kommende albumet høres drita bra ut, og de kommer sikkert til å spille mye annet nytt også. Bare å møte opp tidlig på byens desidert tynneste konsertlokaler med andre ord. Det unge postrock-bandet Duvel er også verdt å sjekke ut.

Bisse