Ballett på ski, langrenn etter hest og en blanding av fekting og utfor: OL var bedre før

5-mila blekner i forhold til disse legendariske OL-grenene.

b
a

Javel, vi har vunnet mange gull i OL, men det viktigste er vel å delta?

Det synes vi, så derfor hedrer vi noen idrettsgrener som hadde fortjent en større stjerne i årets OL.

Skiballett

Først ut: Skiballett! Skiballett gikk ut på at tidsriktig kledde atleter gjorde piruetter, saltoer og akrobatiske triks i en skibakke. Så enkelt, så utrolig vanskelig.

Da sporten ble prøvd ut i OL  i 1988 og 1992,  var skiballett en demonstrasjonsidrett, og den grasiøse isdansen ble aldri en fullverdig del av lekene.

Synd, for vår egen skiballett-legende Rune Kristiansen tok  bronse i 1988 og sølv i 1992. I 2000  stoppet skiforbundet dessverre å arrangere skiballett-konkurranser, og stoppet dermed også Rune Kristiansen fra å bli Hele Norges Rune. Skandale?

Penathlon

Den lolleste grenen som har vært med i OL?

Penathlon har blitt kalt en vinterlig femkamp, var en demonstrasjonsgren under OL i 1948 i St. Moritz, og inneholdt individuelle grener som langrenn, skyting, utfor, ridning og fekting. Her er det bare å holde tunga rett i munn, med andre ord. Det er nesten som når du skal bestille pizza med alt mulig av garnityr på.

Norge har dessverre innen penathlon-legender, men vi har en viss kaptein som kanskje kunne gjort det skarpt;)

Skandale!

Les også:  Frp mener yoga «truer kristendommen» – her er 10 ting de OGSÅ burde bekymre seg over

Snørekjøring

Snørekjøring eller på engelsk, skikjoring  var en av demonstrasjonsidrettene under lekene i 1928. Her var skistavene byttet ut med tømmer, og det var selvfølgelig førstemann til mål.

Her kreves det noe vanvittig konsentrasjon, ettersom du ikke kan bli distrahert av at hesten sparker snø i øynene dine og at skiene følger hestens tempo.

Men hvis denne grenen skal gjennoppstå: Bruk briller. Ved linsebruk kan FIS tro at du bruker linser for å unngå  å få snøen i øynene, noe de garantert ser på som doping. Det ender med at du må sitte gråtkvalt foran et stort pressekorps og fortelle at du ikke så at det sto «linser» på pakken legen kjøpte til deg, og deeeeet er det vel ingen som orker :)

Sjekk ut dagens utgave av snørekjøring: