Gjestelista: De beste rap og rnb-låtene akkurat nå!

Det er årets mest romantiske uke, så ta med deg denne lista.

b
a

Hver måned setter NATT&DAG’s go’gjeng  i Radio Nova sammen en ny liste med sine rap-og rnb-favoritter akkurat nå, for at du skal få muligheten til å lytte til det du har oversett i løpet av måneden. Eli, Gøte, Faduma, Even og Kristoffer kan du høre i programmet  Nova Amor,  som er Norges beste rap- og rnb-program hver fredag klokka åtte på Radio Nova.

Hvis du vil høre låtene, (seff vil du det) finner du spillelista nederst i saken!

Eli:Eli Melby, Nova Amor

Moha La Squale – Bienvenue à La Banane

Da fløyta gjorde sitt comeback i rap- og rnbproduksjoner for noen år siden kunne man tenke seg at det bare var et tidsspørsmål før vi skulle måtte innfinne oss med en Rebirth-type situasjon. Nå har vi altså kommet dit. I kjølvannet av Lil Peeps tragiske død har Migos inkludert en latin-amerikansk gitarballade på Culture II, og de yngste, mest innovative rapperne er generelt sett gladest i organiske, noen ganger akustiske, produksjoner. Moha La Squale er en av disse unge rapperne. Over elgitar og bass som faktisk kommer fra en bassgitar rapper han om nabolaget sitt La Banane, nordvest i Paris. Sjelden har man følt virkelighetsrappen så nært som over en gitarsample. Snakkes aldri, trappen?

Ozzy – Några Gånger
Ozzy fra Malmø er en av de fremste fanebærerne for ny poetisk rap. Du syns det høres corny ut? Det er det ikke. Ozzy synger rappen så det gjør vondt i hjertet over minimalistisk synth.

Kom og stå sammen med meg fremst på konserten til Ozzy og Guleed (han som overbeviste meg om å kjøpe Vapormax) på YLTVs 2,5 årsjubileum 16. februar på Røverstaden i Oslo. 

Gøte Strindler

Gøte:

Kojo Funds – Check feat. RAYE

En gang rett etter nyttår i fjor fikk Kojo Funds lære seg, noe han kanskje burde ha lært seg for lenge siden, at du KAN IKKE STOLE PÅ THESE BITCHES! Dessverre. Noen med adgang hadde vært å stjålet en uferdig låt, og slengt den opp på internettet (nå slettet). En sur ekskjæreste? En junkie-onkel? En ambisiøs DJ-kompis? En flørt? Ingen vet hvem, men låta var denne, som nå har brukt et år på sånt som uferdige låter bruker ett år på; å bli enda litt bedre! Hurrah! Gi meg litt Craig David-sample og en nydelig RAYE-stemme, gi meg litt ut-av-det-blå «BOMBACLAT» og raw kjærlighet! Gi meg tilbake troen på Kojo Funds fra tidlig to-tusen-og-søtten!

 

DJ Black Moose – 20 Lax feat. Michel Dida, Jelassi & Ozzy

Når Eli lenger oppi her beskriver Ozzy som fanebærer for ny svensk poetisk rap, så er jeg HÆ HÆ HØ, en av de som synes det er corny, ja… jeg ser mer på Ozzy som han som alltid har en låt til meg hvis jeg vil føle meg baws-gang-kul-i-hodet! Som jo er det mest corny noen har sagt i dag, hihi, så ok, la gå, Eli! Som denne, for eksempel, som jo fair enough er satt sammen av den svarte elgen som jo virker som han, som DJ Khaled, omfavner corny`heten sin 100%.

Spørsmål: kan man være kul uten å være litt corny? Neppe i 2018. Denne låta her blander kulhet og corny nydelig ihvertfall, den er bare kul + corny = FET! Dida viser at vi ikke burde glemt han etter Höru Mej Bae, Jelassi er ny og så jævlig fet, hon är visst min kusin, og Ozzy da, som «KATE MOSS, MAZEL TOV, MÖRIGT KÖTT GÖR VINET EXTRA GODT», ja han sier det best selv!

Hør spillelista her!

Faduma:

Rico Nasty – Key Lime OG (Remix) [feat. Shy Glizzy]

Nasty ble kjent for meg da hun poppet opp på soundtracket til Issa Rae’s Insecure, med låta «Poppin» fra mixtapen Sugar Trap 2. Sukkertrap-Kween1 er aktuell i disse dager med en remix av en annen låt fra samme mixtape, «Key Lime OG». Med seg på remixen har hun en annen DC-fella, også kjent som en av folka i Goldlinks Crew, vår alles kjære Shy Glizzy. Han gjester tracken med et autotune-basert vers. Issa bop!

Joost – Scandinavian Boy

Joost ser ut til å være en nykommer i den nederlandske hiphop/trap-scenen. Med to EP-er bak seg fikk han i alle fall markert seg på slutten av fjoråret, som en av de man skulle watch out for. «Scandavian Boy» er en leken tune som man lett kan vibe til. Den er i tillegg produsert av en av mine favo producers, Ramiks. Ramiks har også produsert for LEAFS, som også anbefales å sjekke ut!

                                              Even:

Maleek Berry – What IfEven Skogen

Maleek Berry lager den flotteste afrobeat/rnb-hybriden på markedet, og han slapp en veldig etterlengtet EP, First Daze of Winter, i starten av januar. Alle låtene er bra, men «What If» må nesten allerede nå kåres til en av 2018s beste RNB-låter! Følsomt, sårt og vakkert! Maleek Berry spiller på Røverstaden 23. Februar, og en stor tusen takk til heltene i Call Don’t Text som tok ansvar og booket han til Oslo.

 

Belly Squad – Long Time

Belly Squad er et par kids som lager melodisk gatemusikk fra UK, og som er på vei opp og fram på en bølge av dancehall, rap og afrobeat. De har jobbet med folk som Section Boyz og J Hus, men er aller best når de bare gjør det de kan best, lager behagelige, vuggende partylåter som Long Time. Håper de får et supert 2018!

 

Kristoffer Jakobsen

Kristoffer:

TK Kravitz feat. Jacquees – Ocean

TK Kravitz var / er en del av duoen TK N CASH som stod bak en liten hit for noen år tilbake om å ha sex tre ganger på rad (!). TK har siden forsøkt seg på solokarriere, uten den helt store mainstream-potensen, men har stort sett levert fine låter. Her er han sammen med en annen relativt grovt undervurdert sanger ved navn Jacquees, og om å dykke i hav er en noe forslitt sexmetafor, funker det veldig godt når noen med Jacquees’ kaliber gjør det. Frem med dykkebrillene!

Jireel Força

Om det er en svenske jeg elsker i tillegg til Cherrie, er det Jireel. Den Angolansk-fødte Stockholm-oppdratte gutten lager nedtonet festmusikk med noe som kanskje er vemod, men som du kanskje kan bestemme selv hva du vil legge i. Jireel har den typen stemme som lyser opp hvor enn han går, litt som Jeremih for noen år siden, og når han kommer til By:larm håper jeg å se så mange som mulig i sitt mest dansete humør, for Força er en låt som vekker Oslo World Music-festivalgjengeren i oss alle.