Frp mener yoga «truer kristendommen» – her er 10 ting de OGSÅ burde bekymre seg over

Caps, høy intelligens og helg – kristendommen er under farlig skyts!

b
a

Frp-politiker Oddvar Østreim advarer mot «snik-yogafisering», skriver lokalavisa Frolendingen. Anledningen er at skolene i Froland har yoga i undervisningen, noe som ifølge Østreim setter vår kristne kulturarv under press.

Ja, han går faktisk så langt som å kalle det «et brudd på grunnloven», fordi at det er en nedprioritering av kristendommen i offentlig regi.

Faksimile: TV2.no.

Vi må jo nesten bare spørre: er det rart at det er krig i verden?

Det er YOGA! Herregud, det er som å gå fullstendig til frontalangrep mot et spedbarn. Finnes det noe mer uskyldig enn å innta forskjellige stillinger med sin egen kropp? Vi hadde en kjapp brainstorming i redaksjonen her, og vi kom på minst førti ting som truer kristendommen mer enn yoga. Her er noen av dem:

Helg

Latskap, dårskap, fråtsing og drukkenskap – ja, det er fort konseptet helg oppsummert, dét! Neppe noe Gud ville likt, og vi har vel alle sammen lett for å ta litt avstand fra ting som dømmer en for ens handlinger.

Frp

Vi trodde at omsorg for syke var dypt forankret i kristendommens grunnverdier. Så det å kutte i pleiepengene er vel bare å anse som en jævlig kortreist tanke, hvis idealet er å styrke kristendommens posisjon i samfunnet – eller i minste fall holde den i hevd? Vi siterer Matteus 7:3: Hvorfor ser du splinten i din brors øie, men bjelken i ditt eget øie blir du ikke var. Nokså forbanna amatørmessig, Østreim. Get your shit together før du løper til pressen!

LES OGSÅ: N&D var på kristent vekkelsesmøte i Telenor Arena

TV

Det kalles «idiotboksen» av en grunn, og det er fordi at den har kraft til å gjøre hvem som helst dum og dement. Og vet du hva den også har kraft til? Å forflytte fokuset ditt vekk fra Gud.

Kristendommen

Jeg kan motstå alt, unntatt fristelser, sa Oscar Wilde. Vi lever i en verden smekkfull av fristelser, og siden kristendommen handler om å avstå, så er det jo kanskje rimelig å anta at sekulariseringen ikke vil avta med det første:)

De som dumpet over 20 søppelsekker ved Åsmarka kirke denne uka

Nordmenn er blant de minst aktive kirkegjengerne på hele kontinentet. Ja, for det er jo ikke akkurat sånn at man får direkte LYST til å gå i kirka når det plutselig ligger 20 søppelsekker og slenger utenfor. Makan til oppførsel!

Faksimile: Hamar Arbeiderblad

De 20 søppelsekkene som ligger utenfor Åsmarka kirke

For hva faen gjør vel de for å bedre situasjonen.

Blues

Djevelens musikk. Det subversive elementet i blues-musikken er beint fram faretruende for kristendommen. Hyppig partnerskifte, apartheid, vold og generell ondskap – det motsatte av Edens hage, søte epler og salmer. Jesus ville spydd.

LES OGSÅ: Ekstremt fet kristen dude: «Tyn dagen for velsignelser»

Høy intelligens

En gjennomgang av 63 vitenskapelige studier har ført forskere til denne konklusjonen: Lavere intelligens og tro henger sammen. Med andre ord: mer analytisk kapable mennesker er mindre tilbøyelig til å tro på ånder og guder. Det er bare å begynne å reprodusere, Østreim! ;)

Caps

Skygger for Guds åsyn.

Foto: Premium4/Flickr.com

Singulariteten

Dette fremtidsscenarioet hvor kunstig intelligens plutselig har seilt forbi den menneskelige intelligensen; vår treige biologiske evolusjon UTKONKURRERT av roboter, for et grusomt nederlag og hvilket hån av skaperverket! Gud er mildt sagt ikke blid.

LES OGSÅ: Hvorfor er det så mye hat på sørlandet?