Broen er mestere i å tenke utenfor boksen

Broens bunnsolide andrealbum I <3 Art er nominert til Årets album.

 

b
a

Prisen for årets beste album gis til årets beste, norske musikkutgivelser ifølge NATT&DAGs redaksjon og lesere. Vi plukker, dere velger. Stem på den du liker best her:

 Stem på årets musikk!

Du kan lese mer om de nominerte i alle kategorier i den nyeste utgaven av NATT&DAG, som er ute nå.

Prisutdelingen skjer på Årets beste-festen på Sentrum Scene 3. februar. Hold av datoen!

De nominerte til Årets beste album er:

  • Cezinando – Noen ganger og andre 
  • Broen – I <3 Art
  • Charlotte Dos Santos – Cleo

 

BROEN
I <3 Art

Broen ble nominert av NATT&DAG til Trondheimsprisen allerede i 2014 for beste live act. Et par år etter fikk de sitt mainstream-gjennombrudd med låta «Iris», og siden har den jazza indiepop-kvintetten med tuba som bass (litt rart!) holdt det gående med jevnlig storslåtte live-opptredner på store festivaler og scener.

Årets beste cover​Deres bunnsolide andrealbum I <3 Art, oppfølgeren til det herlig sjangerforvirrede Yoga fra 2015, byr på nok en sprakende klangfest. En sterk estetisk rød tråd gjør albumopplevelsen tilgjengelig, uten å ofre noe av den kreative lekenheten som jo er det hele det musikalske prosjektet deres dreier seg om. Broen er prakteksempelet på hvordan teknisk og teoretisk forståelse for musikk kan påvirke poplåter uten å føre dem dypt inn i et perfeksjonert flinkis-land.

Les også: NATT&DAG spør: Broen

Det visuelle uttrykket, rett ut av en Strykejernet-vernissage med klær fra enten Fretex eller Paleet (vi ser ærlig talt ikke forskjell lenger?) og albumcover med simplistisk 3D-design, bidrar ytterligere til å plassere dem stødig i tidsånden™, der lengselen etter noe positivt og fargerikt er sterk.

Broen er visjonære, smarte og mestere i å tenke utenfor boksen. Musikken stimulerer samtidig som det gjør deg lett til sinns. Etter et forsmedelig 2016, var I <3 Art sånn vi håpet 2017 ville bli.