Her er de nominerte til årets klubbkonsept

Stem på din favoritt!

b
a

Prisen for årets klubbkonsept går til en klubb som med engasjement og innsats utover det vanlige, gjør byen og utelivet bedre. Det gjelder alle årets nominerte, som er valgt ut av NATT&DAGs redaksjon. De er alle vinnere!

Men her kan du stemme på den du liker aller best:

Stem på årets klubbkonsept her!

Du kan lese mer om de nominerte i alle kategorier i desemberutgaven av NATT&DAG, som er ute nå.

Prisutdelingen gjøres på Årets beste-festen på Sentrum Scene 3. februar. Hold av datoen!

De nominerte til årets klubbkonsept er:

DEN GYLDNE SPREKK

Rock på Jaeger?? En sjanger som for få år siden var like utenkelig som grindcore på Stortorvets Gjæstgiveri, har takket være tirsdagsklubben Den Gyldne Sprekk blitt en viktig del av Grensen-klubben. Det som startet som Oslo-utelivets tour de force, Beglomeg-vokalist Raymond T. Haugers rare og uregelmessige kvelder på Kniven, fikk noe overraskende tillit fra Jaeger for et par år siden. Konseptet var ambisiøst: Den Gyldne Sprekk skulle løse det evinnelige «tirsdagsproblemet» ved hjelp av riffete, groovy, perkussiv, atmosfærisk og heavy rock.

Det viste seg raskt at Funktion One-anlegget ikke diskriminerte på sjanger. Det er noe lettere absurd med å observere en bakgård full av klassisk Jaeger-på-hverdager-klientell (tenk: det verste fra vestkanten møter det verste fra østkanten) danse til Aerosmiths «Back in the Saddle» på komisk høyt volum, med ansiktsuttrykk som signaliserer en blanding av skepsis og ren eufori.

Det er heller ikke bare rock. I Sprekken kan du få DJ-sett fra Fenris den ene uka og konsert med Kenneth Engebretsen den neste, Dark Times den tredje uka og EBM fra de purunge Benelux-prinsene Even & Ori den fjerde. Og sånn går ukene, året rundt. Raymond booker alt fra pubertale doom-band fra Kolbotn til technokollektivet B4B, og den lave scena med det lysende taket funker dritbra til alle sjangre. Klubbøya-kveldene er allerede legendariske, som da Vilde Tuv og Emile The Duke fylte kjelleren til randen i 2016, eller da støy-artisten Zweizz satt naken på en knust do og spilte vuvuzela (mens et kamera nede i doen filmet opp i rumpa, som igjen ble projisert på storskjerm) i år. Sprekken forener og forundrer. Alt som er dritt med Jaeger blir lettere å glemme på tirsdager, og den gamle Garage-kjelleren har igjen blitt en relevant konsertscene i byen.​

KOSO CLUB

*Bank, bank* Hvem er det? Impulser fra det store utland som vil slippe inn og ned i mørket på Revolver-kjelleren med bra klubb.

Siden høsten 2015 har DJ Svani (Svanhild Pettersen Landvik) og DJ Soldal (Marit Soldal) gjort seg bemerket med jevnlige klubbkvelder i Revolverkjelleren. KOSO CLUB er et beinhardt klubbkonsept hvor du kan danse deg glad og svett samtidig som du tramper på patriarkatet i takt med bassen, samtidig som du drikker øl! Å være bevisst feminist – eller bare menneske – har aldri vært mer gøy, for en stakket stund.

Siden 2014 har KOSO CLUB hatt en sterk agenda om å gi flere kvinnelige DJer spilletid og spillerom. Svani og Soldal bookes jevnlig utenlands og har blant annet spilt i Berlin, København, Paris, tidligere i år debuterte Svani på gjeve Boiler Room i London.

Marit og Svanhild deler alltid DJ-båsen med gjester og varierer mellom å bane vei for unge og ferske talenter og booker større internasjonale navn som Zora Jones, MikeQ og Mobilegirl. Klubb KOSO er en forgrening av moderparaplyen KOSO: Et kreativt kollektiv, plateselskap og klubbkonsepet startet av Marit Soldal og Juno Jensen (Pieces of Juno) i 2013. KOSO er med på å skape kjønnsbalanse i musikkbransjen og på klubben. Hel ved.​

GALLERI LYSSKY

Galleri Lyssky har valgt å trekke seg fra sin nominasjon fordi de ble fornærmet av nominasjonsteksten publisert i N&Ds papirutgave.

Stem her!