Folket v. Tim Heidecker – Saken om The Electric Sun 20

Heideckers nyeste prosjekt er en gavepakke til dem som elsker humor som balanserer på knivseggen mellom det virkelighetsnære og det hinsides surrealistiske.

b
a

I årene siden den siste episoden av kultserien Tim & Eric Awesome Show, Great Job! i 2010 har Tim Heideckers prosjekter variert til alt fra performance-humor til døsig pappa-rock. Selv fans av Heidecker slet med å forstå hvor alvorlig han var da han lanserer ekstreme tirader mot kolleger som Tom Scharpling og Gregg Turkington eller da han disset Zach Braffs faux-introspektive kalkunfilmer.

Tim har en lang historie med å ikke gjøre det enkelt for folk.

Hans tilnærming til humor er inspirert av innovatører som Andy Kaufman og David Lynch, og sammen med Eric Wareheim ble han etter Tim & Eric Awesome Show, Great Job! internetts fremste surrealist. Etter suksessen har han gjennomgått fornyelse på fornyelse noe med sin partner Wareheim, noe på egen hånd.

Les også: Her finner du internetts MINST sette videoer

Så hva byr 2017-utgaven av Tim Heidecker på? En god del.

The Electric Sun 20 Trial er et prosjekt som lever flere steder enn på Heideckers faste kanal, Adult Swim. Serien er et kort prosjekt om en tilsynelatende ekte rettssak mot det vi blir ledet til å tro er den ekte Tim Heidecker. Tim er på tiltalebenken etter at han i april i år skal ha vært delaktig i en grusom masseforgiftning av 20 unge mennesker på sin egen nyoppstartede EDM-festival Electric Sun.

Saken er kort fortalt denne: Heidecker, en altfor selvsikker gründer-type med utallige prosjekter og dodgy businesser, er tiltalt for sin medvirkning til tragedien ved å ha solgt giftige vape-penner til festivalgjestene sammen med sin partner Luther San («Dr. San»). Dr. San, en slags parodi på kvakksalvere og healere uten medisinsk bakgrunn, tok livet av seg selv i fengselet mens han ventet på at rettssaken skulle begynne.

Gjennom rettsprosessen oppfører Tim seg motbydelig. Han motsier alt advokaten hans sier før han gir ham sparken for å kunne representere seg selv. Han mumler upassende kommentarer når tårevåte vitner og pårørende forteller sine historier, og får vitneutspørringen til å dreie seg om hvor mye suksess han har hatt.

Universet rundt The Electric Sun 20 Trial er uendelig rikt, og belønner trofaste fans med konstante referanser til karakterer og hendelser fra Decker og On Cinema At The Cinema, og tar på mange måter plass i samme univers.

Tim Heidecker oppfører seg som en slags grusom blanding av Donald Trump og Tommy Wiseau; en selvopptatt mann totalt blottet for empati. Heidecker er så god til å spille selvopptatt rasshøl at det til tider kan være vanskelig å skille karakteren fra skuespilleren.

Les også: Filmen om The Room er en varm hyllest til vår tids verste filmskaper

Det er mye som imponerer med The Electric Sun 20 Trial. Fra parodiene på det amerikanske rettsvesenet, true crime, EDM og middelaldrende menn med for mye tro på egne ferdigheter, til de subtile skuespillerprestasjonene og det voldsomme arbeidet som står bak konstruksjonen av en falsk men veldig realistisk rettssak.

Du kan se alle fem dagene og dommen i sin helhet på adultswim.com eller sjekke ut høydepunktene på Youtube. Det anbefales.