nobel bopel

Nobel Bopel risikerer å måtte stenge – utleier vil ha kafeen ut etter nyttår

I 2015 mottok Thomas Cook og medeier Espen Vaular NATT&DAG-prisen for årets ildsjeler for å ha «bygget opp bydelskafeen Nobel Bopel på Møhlenpris til å bli et naturlig møtested, en ettertraktet turistattraksjon og midtpunkt for en by- og bydelsentusiasme som vi sjeldent har sett maken til.»

Nå henger den videre driften av Nobel Bobel i en tynn tråd.

 I forrige uke postet Nobel Bopel en beskjed på sin Facebook-side om at de har fått beskjed av Welhavensgate Boliglag AS, som eier bygget, om at de ikke kan fortsette driften etter nyttår.

Kaféeier Thomas Cook sier til NATT&DAG at beskjeden kom brått på.

– For vår del er det veldig trist, det spøker for det vi driver med. Vi opplever at det er store deler av Møhlenpris som setter pris på tilbudet vårt. Vårt største ønske er at vi skal kunne fortsette i mange år til og bidra til livet i byen med å ha en kafé på gatehjørnet.

En talsmann for Welhavensgate Boliglag AS, som ikke ønsker å ha navnet sitt på trykk, uttaler til NATT&DAG at «saken har flere sider», men ønsker ikke å gå nærmere inn i detaljene i situasjonen.

– Vi har ikke noe større ønske enn å komme i dialog med huset og finne ut av hvilke ting de synes er belastende. Vi vil strekke oss langt for at alle skal være glade, vi driver jo noe som kun er motivert av glede, sier Cook.

Cook mener det er helt uaktuelt å flytte til en annen bydel.

– Prosjektet handler først og fremst om Møhlenpris. Hele vår motivasjon var fra begynnelsen av å bidra å få skape livet i bydelen som var der for 50 år siden. Vi vil ha en levende bydel. Det bidrar til trygghet og variasjon. Hvis det nå blir for eksempel kontorer i lokalet ser jeg det som et enormt tap for bydelen.

VANT NATT&DAG-PRIS: Espen Vaular (t.v.) og Thomas Cook vant NATT&DAGs Årets ildsjel-pris i 2015. Foto: Øystein Grutle Haara
X