Hvilke vape-lover kommer, og skal vaping behandles helt likt som tobakksbruk?

Hva er de nye vape-lovene, og hvorfor skal vaping behandles likt som tobakksbruk? Podcast om rus er tilbake – i (litt) oppdatert format!

b
a

Sommeren er over, rusen består, og Norges viktigste, og eneste, podcast om rus er tilbake – i nytt format, og med flere sosiale medier enn før! Følg dem på Facebook, len deg godt tilbake i stresslessen og blås en sky med en herlig duft av energidrikk-blåbær. For det som er bra med vaping er at det bare er damp og at man derfor kan røyke inne. Eller?

For hva er vaping, eller fordamping, som det kanskje heter på norsk?

Nylig ble også vaping forbudt på en del offentlige steder. Podcast om rus tar for seg de nye lovene som kommer, og peker på svakheter i språket som benyttes.

LES OGSÅ: Vi testet vaping i 2013

Skal vaping behandles helt likt som tobakksbruk? Og hvorfor vil ikke helsemyndighetene fremheve snus som et mindre helseskadelig alternativ enn sigaretter?

Helsedirektoratets nye snusbokser skal gjøre snusing sykt nørd blant ungdom (som vaping allerede er?), mens de skadelige sigarettene bare blir mer opprørske, jo mer de svartmales, mener Bøffert og Per Ståle. Reguleringen av nikotinprodukter handler fremdeles om moral, men mangler det som virkelig fjerner romantikken fra opprør: skadereduksjon.

Hør og bidra i debatten selv, ikke bare sitt der og vape, jeeez.