Fucking jävla kuk-Åmål til Cinemateket!

Få et gjensyn med Verdens Eneste Ungdomsfilm denne uken.

b
a

Den støvete VHSen med sprittusj-hjerter rundt Elin og Agnes har begynt å falme. Det er på tide å gi avkall på ditt klenodie fra forrige årtusen. Du er VOKSEN nå. Og herregud så vondt det gjør.

Men karakterene er de samme. Drittjentene drikker ytterligere O’Boy, Johan Hult kjører fortfarande rundt på mopeden sin. Og nå kan du kan endelig se dem på storskjerm igjen.

Les også: Duoen bak «DRIB»: – Hele vårt prosjekt handler om mediemanipulasjon

Det er på Cinemateket i Oslo det skjer, byens beste filminstitusjon. I forbindelse med Pride arrangerer nemlig Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestival Skeiv Weekend, hvor de viser de denne Moodysson-favoritten sammen med masse annet homo-snadder, som XXY, But I’m a Cheerleader, Cecilia, Blå er den varmeste fargen og en håndfull kortfilmer.

Fucking Åmål har lenge ikke vært mulig å se på lovlig vis. Svenska Filminstituttet nå har nå hevet seg rundt og digitalisert filmen, og Elin-halskjedet har aldri glitret så fint. Ta en pause fra Få meg på for faen-maratonet og kom deg på kino mens vi venter på at Norsk Filminstitutt skal gjøre det samme med vår egen Lime fra 2001.

Fucking Åmål vises onsdag kl 19:00 og fredag kl 20:00.

Vi knarkas!