Det digitale 22. juli-minnesmerket viglemmerikke.no er glemt

Dagbladets minneside for 22. juli-ofrene «viglemmerikke.no» står tom igjen i glemselens ødemark. 

b
a

Oppdatert: Et halvt år etter at vi først omtalte forsømmelsen av viglemmerikke.no er den nå HELT glemt, og ender i Error 502 Bad Gateway/Error 404 osv. Jaja. Heldigvis har vi massevis av fysiske minnesmerker å støtte oss på rundt i det ganske land :-) 

Etter 22.juli 2011 opprettet Dagbladet en egen minneside for tragedien og ofrene. Viglemmerikke.no skulle være en samleside for rosebilder, dikt og ting folk «ikke glemmer» etter 22. juli. Etter en vond og megetsigende utvikling i saken, ser det nå ut til at minnesiden er glemt og at verden har gått videre.

Slik beskriver Dagbladet selv minnesiden:

«22. juli 2011 må ikke glemmes. Derfor har Dagbladet opprettet nettstedet viglemmerikke.no. Her kan du gå inn og skrive hva du aldri kommer til å glemme.

Under fanen «Ofrene» ligger bilder av alle de 77 som mistet livet 22. Juli. Ved å klikke på bildene kan du lese minneord til hvert enkelt av ofrene, skrevet av pårørende, venner, prester, AUF og Arbeiderpartiet.»

Et av livets store, uunnvikelige ambivalenser er at det går videre på sin vei. Fanen «ofrene» står i dag helt tom. Resten av siden bærer også preg av manglende vedlikehold. Når man trykker på lenken «Les minneordene til ofrene» kommer man til en tom side.

screen-shot-2017-01-10-at-17-59-30

screen-shot-2017-01-10-at-17-59-19

Hovmod står for fall, Dagbladet, alle kan glemme! Men det skal ikke vi.

screen-shot-2017-01-10-at-18-06-35