John Olav Nilsen

Lyst til å tenke på noe annet? Her er ukas beste låter i vår spilleliste

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til 15 nye låter, og de 15 eldste forsvinner ut. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i listen!

Beglomeg – Vi kommer fra skogene

Den beste norske fotballåta siden «Alt for Norge»? Ganske sikkert. Betyr det at Beglomeg er vår tids Torstein Flakne og Jørn Lande? Mindre sikkert. Funker låta selv om cupfinalen for lengs er spilt? Sikkert, mann!

John Olav Nilsen & Nordsjøen – Inn i min tid

John Olav Nilsen er tilbake, så denne låta kunne vel like så godt hett «På tide».

WEIRDO – Sapphire

Det har etter hvert vist seg at WEIRDO er Josh Christopher, den ene halvdelen i popduoen IYES, men at det (litt) hemmelighetsfulle sløret er blitt løftet setter ingen demper på denne blandingen av How To Dress Well-aktig fløyelsRNB og majestetisk-pompøs 80-talls power.

Childish Gambino – «Redbone»

Atlanta er bra det, men renessanse-mannen Daniel Glover kan godt nedprioritere det å spille i sin egen TV-serie, hvis det betyr mer av denne deilige D’Angelo-aktige falsetten han viser fram her.

Michael Nau – Winter Beat

Hvis denne behagelige popen er årets norske vinter så kan den bare komme. Og bli.

Kevin Abstract – «Seventeen»

Hvem kan ikke relatere til det å tenke tilbake på kjæresten du hadde da du var 17, som nå er et dårlig minne, men som du likevel ville valgt igjen, fordi hen forandret deg til det bedre? Alle, er vel svaret på det spørsmålet. Åja, du hadde ikke kjæreste da du var 17? Ikke fortvil, alle som var kule da de var 17 blir tapere som voksne :)

Dawn Richard – «Lover Under Lights»

På sitt nye album Redemption eksperimenterer Dawn Richard med sin helt egne blanding av r&b og EDM. Det er ikke lett å si hvordan Richard klarer å lykkes med å slå sammen et forslitt tema (å synge om å finne noen å elske, midlertidlig, på dansegulvet), med et annet som er like forslitt (EDM-drop!). Minus og minus blir pluss? Ikke tenk på det, bare dans.

Emmy The Great – «Rapids»

«I’m in a barrel falling over the rapids of your love», synger Emmy the Great, på denne lille vuggevisa. En søt liten sak denne her. Enkel, ja – naiv kanskje til og med! – men noen ganger trengs det óg.

Phife Dawg er død. Donald Trump – Donald Trump! – er snart president i USA. «There ain’t a space program for niggas, yeah you stuck here» lyder refrenget. Ikke akkurat god stemning. Men A Tribe Called Quest kommer fra 90-tallet, og alt de lager høres ut som det er fra 90-tallet, og på 90-tallet var det BARE god stemning. Det er nesten bare høydepunkter på deres sjette og siste album, men energien i åpningslåta er det ingenting annet som når opp til.

X