Spilleliste: Best akkurat nå, første uken i november

Ny måned, nye norske og utenlandske låter til spillelisten som ble kåret til VERDENS BESTE SPILLELISTE i en fiktiv prisutdeling i regi av Amerika.

Spillelisten oppdateres jevnlig med ny musikk. Trykk gjerne på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under spillelisten har vi skrevet om et utvalg «go’låter», sånn at øyet får det øret også får, på en måte. God lesing, høring og leving, folkens!

Ramriddlz & Hamza – Eldorado

Kanadiske Ramriddlz lager nærmest ikke en eneste sang som ikke handler om vagina, og selv jeg ikke skjønner mye fransk, kan jeg banne på at den handler om nettopp dette. Belgiske Hamza har linket opp med Ramriddlz som først slo igjennom med å lage én eneste sang («Sweeterman») som ble plukket opp av Drake og siden remaket. Sexy dancehall blandet med rnb er alltid gøy.

Vessels & Anna of the North – Had a Love

Norske Anna slår seg sammen med Vessels fra Leeds og lager grenseløst fin musikk.

PRTLVX – White Jeans

De norske gladguttene i PRTLVX, tidligere Pirate Love (kommende «De norske gladguttene»?) slår et slag for mote og rock i herlig blanding. Rockens svar på Nils Bech? Nei. Men bra!

Jojo – Like This

Barnestjernen Jojo har gått hen og blitt voksen, med alt det medfører av voksne rnb-elementer i musikken. «Like This.» har nesten en litt nordisk feel, og blandingen av elektro-pop og rnb kler Jojo supergodt. Jojo får også prisen for årets døveste albumtittel: «Mad Love.» Med punktum.

Drake – Fake Love

Hva skal man si, Drake er Drake, og Drake trår sjeldent feil. Karibiske rytmer i «Hotline Bling»-stil, et lite nikk til Lil Yachty på aotutune-skalaen, masse prat om falske mennesker; Drake er like gjenkjennelig som han er god.

Pussy Riot – Make America Great Again

God humor, til å ikke være en humorlåt.

Weyes Blood –«Can’t Go Home»

Weyes Blood høres ut som Joni Mitchell og ABBA har samarbeidet om å lage nattasanger og kirkesalmer. Det nye albumet hennes ganske enkelt nekter å innfinne seg med å være bakgrunnsmusikk, det gjør krav på din fulle oppmerksomhet. Blant de mest fortryllende låtene er «Can’t Go Home», som saaakte men sikkert drar deg, som en edderkopp, inn i sitt omhyggelig utformede nett, der du blir sittende, ikke motvillig og fullstendig konsentrert, men stadig mer avslappet.

GFOTY – «Mr. E»

Gærningene i PC Music fortsetter å fornye seg, og nå har også GFOTY innsett at [Therese Johaug-gråtestemme] rocken er tilbake. PC Musics psykotiske trancepop har fått injeksjoner av både stadionrock, klassisk powerpop og 00-talls-indie rock, med andre ord en rekke av musikalske tidskoloritter som alle er klare for hver sin velfortjente renessanse.

Allison Crutchfield– «Dean’s Room»

Sanger som høres ut som de er laget for å brukes i avslutningsscenen av viktige tv-serie-episoder er en egen sjanger i seg selv, og Allison Crutchfields euforiske New Order-pastisj er et perfekt eksempel.

X