Gjestelista: Nova Amor plukker rap- og r&b-favoritter for DEG

Nova Amor er norgesledende på rap, r&b og sensualitet. Her er en en Spotify-spilleliste som har litt av alle tre.

b
a

Gjestelista er åpen! Våre venner i Radio Nova-programmet Nova Amor (hver fredag klokka åtte!) satt sammen en liste med sine rap- og r&b-favoritter og samlet de i verdens enkleste format: En spilleliste. Trykk play og så er det gjort. Enkelt og greit.

Se her for NATT&DAGs egen Spotify-liste med det beste akkurat nå,  hør Nova Amor via Radio Nova fredag klokka 20.00, hør på spillelisten.

Gøte StrindlerGøte:

PNL – Dans la légende

Nabel og Tarik, brødrene som fortsatt bor i Tarterêts, trenger ikke å selge dop lenger, de har «made it». Dette handler visstnok «Dans la légende» om. Jeg kan ikke fransk så det spiller ingen rolle, det er gangster og nydelig uansett. Quoi de neuf? Hvem er bedre på flyten i europa? Ingen. Hvem andre franskmenn har vært på coveret til «The Fader»? Ingen (tror vi). Hvem er kulere i verden? Få! Og Dans la légende er den beste, mest lilla, mest flytende, apatiske men selvsikre låta siden «Le monde ou rien». Last ned Un prophète en gang til, skru av lyden på TV`en din, sett på denne plata, FIN.

Sammy Bennet & Johnny Bennet – Hundra80

Fabelaktige tilfeldigheter gjør at mitt låtvalg nummer 2. også er laget av to brødre, disse fra Göteborg. Når noen lager høstmusikk på sommeren, og det er noe av det beste den sommeren, så fortjener de også å bli nevnt på høsten. Vi prøver i denne spalten å formidle det nyeste. Denne er kanskje fra slutten av juli, men det er ikke sååå lenge siden, og trenger du noe til litt kaldere kvelder og mørkere gater, så skal du lete lenge etter noe bedre. Sjekk ut hele tapen! Shoutout til Filip Hunter, som sammen med von Haartman er det kuleste som skjer i Sverige på beat-siden for tiden.  

Albert, Nova AmorAlbert:

Eric Bellinger – One of Them feat. 11:11

Prinsen av crooning slapp nettopp et nytt og fint lite album ved navn «Eric B for President: Term 1» og «One of them» er min favoritt på skiva. Bellinger har slipper enormt mye materiale i løpet av et år, og det meste er godt over gjennomsnittet i sin sjanger. Det kan bli litt mye til tider, men hvis du kun er ute på jakt etter «that good good RnB» så er Eric B mannen for deg. Han skuffer aldri meg!

Travis Scott – Sweet sweet

Travis Scott er et rasshøl, men jeg liker musikken hans. For et dilemma. Rykter om Scott som jacker beats, utskjelling av fans som ikke er turnt nok, og kaster nerdete musikkfotografer vekk fra scenen hans. Men han treffer noe i meg med sitt nyeste album «Birds in the Trap sing McKnight». Men når «sweet sweet» kommer på, tar Travis Scott med meg opp i høyden og vekk fra det mørke musikalske landskapet han vanligvis befinner seg i på albumet. Stemmen til Travis Scott er rett og slett for behagelig på refrenget til “sweet sweet”. Selv om han er et rasshøl.

Even SkogenEven:

Usher – Rivals ft. Future

RnB-ikonet Usher er tilbake igjen med sitt første album på fire år, «Hard II Love», og det skyter han selvfølgelig rett inn på lista! Kjempehitten «No Limit» må ta plass bak i køen til fordel for denne lettebeinte kjærlighetserklæringen, hvor Usher og Future jobber sammen i nydelig harmoni for å kvitte seg med rivalene til deres utkåredes gunst. Når de assisteres av en sparsom og elegant produksjon fra bl.a. Amor-favoritt K-Major, er resultatet en feiende flott gla’RNB-låt som går på repeat.

Jeremih – British Head Boards

Jeremih på sitt aller mykeste + knirkelyder i produksjonen = perfekt soveroms-RNB! Jeremih svever av gårde som bare han kan, og knirkebeats øker som kjent sexyness-nivået på alle låter med 150 % (mest effektive virkemiddelet etter dryppende vann). «British Head Boards» er høydepunktet på «Late Nights: Europe», tapen som nå har sneket seg ut på Spotify.

Eli MelbyEli:

Ty Dolla $ign – Stealing

Acne Jeans-rockende Ty Dolla $ign er ute med et av årets beste album. Kunne det bli bedre enn fjorårets Free TC og følgende Norgesbesøk? Hypen roa seg etter en noe usmakelig groupie-jakt under konserten på Sentrum Scene, da vi alle ble minna på at Ty er en player college BRO inn til hjerterota. Men så snek singel etter singel (og features!) seg ut på internett i 2016, hvor han minnet oss på at MENNESKER ER KOMPLEKSE! Plata Campaign farges av kritikk av både den amerikanske fengselsindustrien og institusjonalisert rasisme. Viktig! Men «Stealing» eier hele albumet. Ty alene med gitaren får ei jente til å lengte tilbake til akustisk gitar på musikklinja, på det beste mulige vis. Han synger som en gud, og teksten er en følsom player verdig.

Burna Boy – Pree Me

Burna Boy fra Lagos er en sykt stilig fyr som lager afrobeats/dancehall. Nova Amor har ikke sovet på han, og spilte hiten Soke på radio allerede i fjor. Pree Me – åpningssporet fra det nye albumet Redemption, er en smooth, low key perle man kan spille i alle sammenhenger. Sjekk ut hele albumet, det er bare sju spor langt og avsluttes med We On, en Jeremih-inspirert feel good-sang med fiolinsynth rett ut av 90-tallet.

Kristoffer JakobsenKristoffer:

TM88 – Been Thru a lot feat. Lil Yachty & Young Thug

Lil Yachty har virkelig fått vann på mølla om dagen. Som et symbol på «mumle-rap» og alt som er galt i verden, har Yachty terget på seg rapfans i alle kriker og kroker. Det er noe han tilsynelatende bryr seg lite om, selv om han hevder at han har vært igjennom mye på denne bangeren signert TM88 fra superproduksjonsgruppa 808 Mafia.

Post Malone – Deja Vu feat. Justin Bieber

Når alle andre snakket om hvor fet Post Malone var etter «White Iverson», var homegirl Eli Melby helt kul og bare: «Nah, det der tror jeg ikke noe på». Vi andre har nok diltet etter kule-Eli etter hvert, og med hederlige unntak har Post vist seg å være et blaff i samtidsorkanen. Her er han riktig nok inne på noe fine greier, mye takket være J Biebs roolige vokal.

Radio Nova fredag klokka åtte, altså. I mellomtiden:

Nova amor