FOAMMM

Ukas High Five: FOAMMM sier «mange takk» til den fiktive kritikken

Hver uke high fiver vi noen som fortjener det – og spør om det du ikke visste du lurte på.

I dag: FOAMMM

Hvem: Vokalist, gitarist og låtskriver Chiara Cavallari

Hvorfor? Har gitt ut albumet Dive Into the FOAMMM, slipper det på Jaeger tirsdag kveld.

FOAMMM ble startet i 2013 da du fant ut at du ikke ville drive med keramikk, Chiara. Hva tenker du nå? Keramikk er jo flotte greier, da.

– Keramikk er jo rått, det, men når du har vært et barn av antroposofien siden tidenes morgen, er det på tide å utforske andre retninger innenfor cuntsten.

Hva sier du til den fiktive kritikken fra norsk keramikkforbund? Stemmer det at «du undergraver titusenvis av år med modig keramikking»?

– Til den fiktive kritikken, vil jeg bare si «mange takk» med et lurt smil i trynet.

Ok, la oss si at det SÅVIDT er plass til deres «shoegaze-indie» i norsk musikkflora. Hvilken subsjanger må ut? Og ta ut et band fra samme sjanger i samme slengen.

– Velger å være grei idag, så slenger ingen ut av pipa idag. Alle som spiller behagelig musikk kan få bli. Men det er én ting jeg har undret meg over i det siste, som kanskje er noe jeg aldri i livet vil få svar på. Nickleback! Nei, herre syden. Noen må skru av de monitorene én gang for alle snart.

NATT&DAGs anmelder Ida Skogvold satte dere på vår Best akkurat nå-liste på Spotify, men mener FOAMMM «poserer på promobilder som om de var 20-åringer som later som de er et ungdomsskoleband som later som de er Gallagher-brødre». Var du for ung for Blur/Oasis-feiden, eller hvem heier du på?

Hun har tusen prosent rett! Jeg var skikkelig fan av Oasis og dro alene på Spektrum for å se de rasshølene der rett før de splitta opp og én av dem fikk besøksforbud (?) mot den andres barn. Uansett – #TeamLiam, for å si det mildt.

Hvilket band er deres Blur?

– Vi har alle ganske forskjellige musikalske preferanser, men vi vårt ultimate Blur, er selvsagt Philemon Arthur and The Dung.

Mens det brygger opp til sent nittitalls-aktig feide i Oslos musikkmiljø, kan man få med seg at FOAMMMs Dive into the FOAMMM slippes tirsdag kveld på Jaegers klubbkonsept Den Gyldne Sprekk.

FOAMMM – STRANGE DAZE from Amin Olve Klungseth Ullah on Vimeo.

X