Singelaktuelle Smerz plukker musikken som er best akkurat nå

Kjappe og enkle råd fra Smerz «hvis du vil ha din swag on på ett minutt».

b
a

Den norske (men Københavnsbaserte, seff) duoen Smerz er ute med ny, dekonstruert pop , og singelen «Blessed», via Hard Up Records, og har plukket ut noen av sine favorittlåter for NATT&DAG.

«Blessed» er første låt fra  Smerz’ kommende EP «OKEY», som består av syv spor som «skifter mellom det dype og atmosfæriske til det slående enkle og følsomme». Litt som å pendle mellom Norge og Danmark, kanskje? Så kan du selv velge hva som er hva.

Ramadanman – Don’t Change For Me

Ramadanman, også kjent som Pearson Sound, ga ut denne i 2010. Den består av et rastløst breakbeat, en skjev pad og en insisterende og ganske hjerteskjærende vokal. Jeg får lyst til å slå noe når jeg hører på den.

Følg vår Spotify-liste med den beste aktuelle musikken!

Jessy Lanza – It Means I Love You

Jesper, en venn av oss, viste oss Jessy Lanzas første album Pull My Hair Back for cirka tre år siden. Det albumet ble en slags kickstarter for hele Smerz-prosjektet. I januar i år kom hun med første singel fra det nye albumet Oh No. «It Means I Love You» er lekent, klubb og feminint, det er pop, men følger ingen kjente regler. Man får følelsen av at Jessy Lanza og co-produceren Jeremy Greenspan har kost seg når de har laget tracket, det er uhøytidelig, litt rart, men aldri på en demonstrativ måte.

RP Boo – Speakers R-4

For to-tre år siden hadde vi en periode hvor vi nesten bare hørte på footwork. Av alt vi hørte på den tiden, er det først og fremst Speakers R-4 som har blitt med oss videre. RP Boo er helt sinnssyk. Jeg forstår ikke hvordan han har funnet på denne sangen. Den føles både forvirrende og ekstremt groovy på en gang. Anbefaler å høre intervju med ham på podkasten «RA Exchange».

LES OGSÅDJ Charlotte Bendiks: – Denne låta endra livet mitt

Fis – DMT Usher

Fis lager veldig kroppslig musikk. Og når man hører på DMT Usher, er det egentlig mer en fysisk opplevelse enn noe annet. Alt faller sammen konstant under denne fem minutter lange opplevelsen.

LES OGSÅ: Nora Mamdu fra DJ-duoen GYMMEN plukker låtfavoritter

 Abra – Come 4 Me

Hvis du vil ha din swag on på ett minutt. Produksjonen, vokalen og hele mikset generelt er veldig uanstrengt, det er tydelig at hun ikke har drevet med noe unødvendig finpussing. Sangen er likevel en liten genistrek. Som i «Diamonds & Gold» er hun en av de beste vi vet om til å lage kor. Hør henne med musikkvideoer.

Smerz