Tidligere Prince-bassist med Oslo-konsert på lørdag

Danske Ida Nielsen er inspirert av folk som Bootsy Collins og Marcus Miller, og spiller på Nasjonal Jazzscene Victoria lørdag 22:00.

SPONSET INNHOLD
b
a

Ida Nielsen
Nasjonal Jazzscene Victoria
lørdag 20. august, kl. 22.00

Ikke for å ta rampelyset vekk fra bassist Ida Nielsen, men i disse post-Prince-tider er det bare rett og rimelig å starte med å nevne at Ida Nielsen ble invitert av Prince til å bli fast medlem i hans New Power Generation i tillegg til sideprosjektet PRINCE & 3RDEYEGIRL.

Man kan si mye om Prince, men det er et udiskutabelt faktum at han hadde et (tredje) øye for eksepsjonelle musikere. Nielsen fant han tilsynelatende via videoer hun hadde lagt opp på YouTube, noe som vel kan synes ironisk, all den tid Prince virket å være en av vår tids største motstandere mot internettdeling av musikk.

Uansett, med Nielsen traff han blink: Den danske bassisten er tydelig inspirert av storheter som Bootsy Collins og Marcus Miller – i tillegg til nevnte Prince – og hun blander til vanligvis funk med hiphop, world music, soul og reggae. Så også på Nasjonal Jazzscene Victoria lørdag 20. august.

Noe for alle og enhver, altså.​

Ida Nielsen