DJ Charlotte Bendiks fem DJ-favoritter: – Denne låta endra livet mitt

Hvilke låter spiller Charlotte Bendiks ute for tiden?

b
a

Tennskjærs store datter Charlotte Bendiks DJ-karriere startet tidlig i 20-årene, og gjennom årene har hun blitt stadig og stødig mer ettertraktet og respektert. I august spilte hun på Øya, og i september skal hun blant annet spille på lanseringsfesten til The Big O – «det nye samarbeidsprosjektet til en klynge bestående av noen av Oslos og Norges ledende kulturinstitusjoner og de beste og mest nyskapende kulturentusiastene».

Følg vår Spotify-liste med den beste aktuelle musikken!

NATT&DAG spurte henne om fem utespillingsfavoritter.

RHYTHM IS RHYTHM – «IT IS WHAT IT IS»

Denne låta endra livet mitt. Første gang jeg hørte den var jeg 19 år og mest glad i punk, spesielt Ramones og Dead Kennedys. Jeg kunne like noe disco og house, men tenkte at techno var noe skikkelig skit og begrensa seg til det Tiesto spiller.

Så møtte jeg Kolbjørn Lyslo aka Doc L Junior på Kaos i Tromsø, og han sa; «Charlotte, du tror du ikke liker techno, men det er bare fordi du ikke vet hva det er», og så satte han på denne låten.

Det var som om alle lydene åpna opp hodet mitt. Det var kaldt og varmt, minimalistisk og fyldig, groovy og statisk, alt på samme tid. Etter det begynte jeg å høre på elektronisk musikk og å spille plater.

CHRISTIAN S – «UNDER THE RIVER»

Jeg spiller veldig ofte låtene til Christian S i settene mine. Han har også en veldig udefinerbar sound. Jeg føler at musikken hans også er både varm og kald, statisk og groovy på samme tid. Jeg liker veldig godt måten han bygger låtene langsomt, og dramaturgien i produksjonene hans. I tillegg er han en av de beste DJ-ene jeg har hørt.

VIOLET – «BODY SOUL»

En sexy og dyp låt som får meg til å tenke på den gode følelsen jeg får av Chicago house låter og New York disco, men i en mer minimalistisk og rytmisk pakke. En låt som oppfordrer danserne til å gi seg hen til sin egen sensualitet på dansegulvet.

Jeg må innrømme at det er vanskelig å plukke bare en låt fra Violet, hun har et lass av fantastiske låter og er en kanonflink Dj, så henne er det bare å følge med på.

BOSQ – «TUMBALA (AUNTIE FLO REMIX)»

Det siste året er det ikke mange av mine dj-sett som ikke har inneholdt en låt eller remix av Auntie Flo, og akkurat for øyeblikket er det denne remixen jeg helst spiller. Auntie Flo lager perkussiv musikk med mye innflytelse fra folkemusikk fra latinamerika og afrika, og jeg elsker det! Mot slutten av låta kommer det et lite vokalhook som gir meg gåsehud hver gang jeg hører det, både når jeg spiller den på klubb og når jeg hører på den hjemme alene.

BORUSIADE – «JEOPARDY»

Tittelsporet på EP-en hun slapp på Comeme i januar. Dette er en av de dypeste låtene som noen gang er gitt ut. Jeg har aldri hørt noe lignende. Den er så intens at de 2 minuttene og 38 sekundene den varer både tilfredstiller og gir mersmak. Jeopardy er helt umulig å sjangerbestemme, og er  vanskelig å finne plass til i et Dj-sett, så de gangene jeg spiller den må det virkelig klaffe for at både låten og settet skal funke, men når det skjer er det utenomjordisk.​