Søndag Summarum: VG tar ENDA et oppgjør med kroppspress, Samantha Fox har besøkt Mysen og Jon Niklas Rønning er siste spiker i SKAM-kista

Norges ledende LOL-redaksjon gir deg de riktigste sakene fra uken som har gått.

b
a

Nok en uke er over. Puh!

Søndag Summarum-redaksjonen har sauset sammen det beste, verste, riktigste og minst viktige av det Norge har kommet med i inngangen til sommeren 2016. Tenk: Dette har vi laget, folkens. Dette er vi sammen om. I påvente av at noen reviderer den kvinnefiendtlige teksten i Norges nasjonalsang: Alt hva fedrene har kjempet, mødrene har grett – dette er ukens søndagssummering.

UKAS MASTEROPPGAVE:

ENDELIG er sommeren her og med sommer kommer vår yndlingssommertradisjon: Løse tendenssaker basert på nylig leverte, dustete masteroppgaver! Dagsavisen tar tak i fenomenet mipsterereligiøse, muslimske hipstere, i en lang gladsak om at også muslimer kan bruke jeans :)

Saken inneholder mye vagt og masse god stemning, og hijaben får følgende addendum:

«Det muslimske hodeplagget vekker mange og sterke følelser av den typen man ikke har sett maken til i moten siden miniskjørtet og hanekammen.»

Wow! Alt dette basert på oppgaven til masterstudent ved HiOA Pia Henriksen, som fakta faen har sittet på gourmetpizza- og IPA-stedet Postkontoret på Tøyen senter og sett på muslimske jenter som går forbi vinduet. I et ÅR!

Og funnene er, som NRK dokumenterer, rystende:

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 20.06.56

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 20.07.12

Til Dagsavisen kommenterer Henriksen at Tøyen har endret seg en del i det siste «gjennom gentrifisering», og at det har «kommet en rekke nye utesteder her, man har fått et fint bibliotek og det trekker nye typer mennesker».

Men:

– Om det har løftet levekårene for de som bor i bydelen vet jeg ikke.

Nei nei, neivel. Får forske litt på det da, kanskje? ;)

UKAS BESTE BRUK AV «SLIK»-JOURNALISTIKK

Skjermbilde 2016-05-30 kl. 13.28.15

Faksimile: NRK.no

Mer enn hver fjerde journalist i Norge er ansatt i NRK, og derfor er de best og ikke minst bredest på forbrukerjournalistikk.

UKAS HINDERE SOM IKKE LENGER ER HINDERE:

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 16.59.05

Faksimile: AP.no

Espen Ottesen fra Misjonssambandet kaster seg inn i kjønnsskiftedebatten, og sammen med Aftenposten-desken skaper han overskrift-historie. Ottesen argumenter også godt for at pupper ER (seksuelt) chill.

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 17.16.22

Faksimile: AP.no

Innse fakta!

UKAS NAVN I NYHETENE: 

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 14.43.43

Faksimile: DB.no

SS-redaksjonen er usikker på hva som er mest upassende: At Hurdal FrP poster en video av muslimske menn som danser i ring med teksten «Fest på lokalet om ti år» og tradisjonell norsk hallingmusikk som bakgrunnsmusikk, eller at Hurdals navnenormer har blitt så nisseluifisert at noen kan hete Gunne Morgan Knai.

UKENS DA-VAR-DET-ENDELIG-NOK:

Skjermbilde 2016-06-02 kl. 20.08.11

Faksimile: FB.no

NATT&DAG prøvde seg på en Topp 10 verste meninger og referanser til SKAM i slutten av mai, men det gir seg jo aldri. Kan Jon Niklas’ musikalske advarsel være den forferdelige spikeren i kista?

Skjermbilde 2016-06-02 kl. 12.03.19

Kanskje ikke.

Ok da, én til.

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 16.45.29

Skam deg, Vidar Kvalshaug. NB! Ikke ment som en referanse, vi i Søndag Summarum-redaksjonen har ment at Vidar Kvalshaug burde gjøre akkurat det i mange år.

UKENS FAREN-MIN-ER-KULERE-ENN-FAREN-DIN:

Skjermbilde 2016-06-02 kl. 16.46.47

Faksimile: Facebook

UKAS NYTTIGE TIPS FRA VOKSENMEDIA:

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 15.51.50

Via Sveinung Rotevatn på Twitter.

*Legger seg ned et sted med helgeavisa til Dagbladet*

UKAS OPPGJØR MED KROPPSPRESSET: 

Faksimile: VG.no

Faksimile: VG.no

Ukas oppgjør er, som hver uke, oppgjøret med kroppspresset. Og siden VG kan resirkulere, kan vi også gjøre det! Vi trekker frem det SS-redaksjonen skrev en annen gang (av mange) VG hadde dette oppgjøret: «Nok et oppgjør med kroppshysteriet som tillater moralsk posering og fortsatt høyt løssalg av aviser ved hjelp av nakne damer på forsiden som ellers».

Men denne gangen er det faktisk feministtidsskriftet Fett som gir VG unnskyldningen de (ikke egentlig) trenger, med en kampanje for å «kuppe hashtaggen #sommerkroppen2016. Istedenfor enda en flat, veltrent og sommerbrun mage, dukker det nå blant annet opp et bilde av helt vanlige, ubarberte kvinnelegger under samme hashtag.»

Og på forsiden til en av Norges aller største aviser dukker det blant annet opp et bilde av en ganske tynn og tynnkledd dame. Ooops!

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 19.28.40

Faksimile: VG.no

Men hashtaggen er i det minste kuppet, eller? Sånn at de som mot formodning måtte finne på å søke på «sommerkroppen2016» på Instagram blir minnet på at det er vanlig å være vanlig? Det har de fått til?

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 19.16.33

Å nei! Hashtaggens mest populære bilde viser seg å være en eller annen merkelig content marketing for Freia av låtskriveren bak linjer som «Vil du være med meg hjem hvis jeg sjenker deg med sprit da?»! *Hytter med neven og forbanner sosiale medier*

UKAS OPPGJØR 2: 

Faksimile: Kampanje på FB.no

Faksimile: Kampanje på FB.no

YES! Endelig går en gjeng tynne og skjønnhetsfikserte bloggere sammen med en undertøyskjede for å bekjempe kroppspress i sosiale medier via lettkledde bilder!

«I forbindelse med kampanjen er det etablert et nettsted som har som mål at kvinner skal heie på hverandre ved å dele bilder av egen kropp» skriver Kampanje, så da er vel den saken grei! *gnir seg fornøyd i hendene*

Skjermbilde 2016-06-05 kl. 20.40.22

Kroppspress beeeeSEIREEET!

UKAS INNHOLDSMARKEDSFØRING-SOM-FÅR-OSS-TIL-Å-KJØPE-MER-DOPAPIR-PÅ-REMA1000:

Faksimile: VG.no

Faksimile: VG.no

Tenk: Barn OMGITT av bøker KAN få høyere inntekt! *løper til nærmeste Rema 1000 for å kjøpe den nyeste Frid Ingulstad-romanen*

UKAS SAK, ENKELT OG GREIT:

Faksimile: Smaalenene Avis på FB.no

Faksimile: Smaalenene Avis på FB.no

Mer enn hver fjerde journalist i Norge er ansatt i NRK, men Smaalenene Avis er likevel best og ikke minst bredest på god journalistikk.

UKAS INNSPILL FRA NORGES LEDENDE MUSIKKREDAKTØR OG KULTURSOSIOLOG:

Faksimile: NRK.no

Faksimile: NRK.no

NRK Ytring vet ikke lenger hva en kronikk er?

UKAS LEGGER-SEG-FLAT-ETTER-Å-HA-VÆRT-RASISTISK-MOT-SEG-SELV:

Faksimile: Kjendis.no

Faksimile: Kjendis.no

Men ingen snakker om at programleder Erik Thorstvedt valgte å bli titulert som «hvit». Er ikke det omvendt rasisme eller noe? Vi har ærlig talt mistet oversikten, og legger oss flate. Selv titulerer vi oss utelukkende som «kultursosiologer», for da kan vi si hva pokker vi vil.