Kommunen snur: Blå må likevel IKKE stenge fredag

Får sammen med 80 andre utesteder midlertidig bevilling til 30. september.

b
a

Blå trenger likevel ikke stenge førstkommende fredag, som Aftenposten meldte tidligere onsdag.

De får midlertidig bevilling til 30. september.

– Bakgrunnen for det er at Næringsetaten har stor saksmengde her og det er behov for å gå grundig inn i flere av sakene, sier byrådssekretær for næring og eierskap Bettina Thorvik til NATT&DAG.

Les også: Er norsk utelivspolitikk rasistisk? 

I tillegg til Blå får litt over 80 utesteder i Oslo beholde bevillingen minst fram til 30. september. Det får de skriftlig beskjed om i morgen torsdag.

– Driften av Blå vil gå som normalt inntil videre, men vi er ikke i mål enda, skriver Blå i en pressemelding.

– Fremover vil vi fortsette å jobbe for et konstruktivt samarbeid med myndigheter og politiet, sånn at vi sammen kan gjøre Oslos kulturliv enda rikere og tryggere, legger hun til.

Hvorfor, rent konkret, får Blå utvidet bevilling? 

– Det er nødvendig å saksbehandle denne ordentlig og da trenger etaten mer tid. Noen ganger må vi gå mer inn i ting. Det ser vi behov for her, sier byrådssekretær Thorvik.

– Kommunen ønsker også litt tid på å se på samarbeidet mellom politi, klubbscener og kommune. Vi ønsker en mangfoldig klubbscene i Oslo, og at utelivet i byen skal føle forutsigbarhet og trygghet.

Hva er de konkrete grunnene til at dere vil evaluere dette nå?

– Det er bare at vi har fått en del tilbakemeldinger om noen utfordringer, og da har vi som kommune ansvar for å være med på å se hvordan vi kan få en god klubbscene.

Blå