anna of the north

Anna of the North tar med seg ny musikk til gratisfestival i Oslo fredag

Engelskspråklige musikkjournalister elsker å omtale nordisk popmusikk med elektroniske elementer som kjølig. Og Anna Lotterud og produsent Brady Daniell-Smith i Anna of the North, som består av  og spiller på gratisfestivalen H&M Loves Music sammen med blant annet Bendik, Unge Ferrari, Kvammen, Smerz og Julie Bergan på Vulkan 4. juni, er intet unntak.

Men hvordan holder man på kulda når man reiser på Europa-turné med Kygo, den tropiske prinsen?

Blir musikken deres mer tropisk nå etter å ha reist rundt og spilt med Kygo?

– Ja ja, det blir bare tropical house fra nå av!

Det er jo en sikker oppskrift på suksess?

– Jepp!

Hvordan har det vært å spille med Kygo? Er han en fin fyr?

– Kjempehyggelig! Skikkelig ydmyk og ålreit. Hele crewet hans er topp. BARE god stemning!

LES OGSÅ: Hvilke klesplagg ER egentlig artistene som er booket til H&M Loves Music?

Og turnéen var bra?

– Ja! Før turnéen med Kygo hadde vi nesten ikke spilt live. Vi spilte jo på By:Larm i fjor og fikk ikke så god kritikk. Dette ble en god anledning til å bli bedre og tryggere på scenen. Så nå er vi blitt mye bedre live, takket være Kygo.

Navnet «Anna of the North» oppfyller vel alle klisjéer om nordisk pop som «kjølig»?

– Det vanskeligste i verden er å snakke om sin egen musikk. Men synthene og sånt er kanskje litt kjølig? Jeg har ikke noe imot mer varme, altså. Dessuten er det jo Brady som produserer, så det er han som har kontrollen over det.

LES OGSÅ: Unge Ferrari vender alltid tilbake til kjærlighet og dameproblematikk

Det er bare du og Brady som lager musikken?

– Ja, og det funker bra. Jeg tror vi er en god blanding av å kunne mye og kunne ikke så mye. Han har jo studert musikk og sånt… Når vi lager sanger snakker vi mye sammen og utveksler erfaringer og sånt, for å finne den riktige følelsen. Det viktigste med sanger er jo at folk som hører dem skal få en følelse, og ha noe å kjenne seg igjen i. Noen ganger skjer det fort, mens andre ganger tar det lenger tid.

Hvordan vil du beskrive den nyeste singelen, «Baby»?

– Baby handler om det å vente på svar, å ikke helt vite hvor man har den man er forelsket i.

Artikkelen fortsetter under «Baby».

Hva holder du ellers på med for tiden?

– For en uke siden spilte vi på Great Escape i Brighton og varmet opp for Liss, som kommer til å bli kjempesvære. Det ble lange dager med mye bransjegreier, så nå har det vært en slapp uke. Jeg ble mer sliten etter én uke på Great Escape enn en måned med oppvarming for Kygo.

Med Kygo er det bare chill?

– Ja, det var digg.

Hva skjer fremover nå?

– Nå er fokuset på å lage album, som forhåpentligvis kommer i 2017. Vi har jo ikke så mange låter ennå. Da vi starta hele greia hadde vi ikke noe plan, vi gjorde det bare for moro skyld. Men nå er vi endelig i en posisjon hvor vi bare kan kjøre på. Det har tatt lang tid.

Kommer det noe ny musikk SNART, da?

– Det kommer en ny singel snart, som man kan høre live på lørdag!

Dagsfestivalen H&M Loves Music holdes 4. juni på Vulkan. Gratis og åpent for alle! Se alle spilletider her.