Nå serveres dekonstruert kaffe – kaffe, melk og varmt vann servert separat i hvert sitt beger på en treplanke

Kan vi friste med en «deconstructed flat white»?

b
a

Det australske nye påfunnet kan være den mest irriterende trenden siden japanske klær med tilfeldige engelske ord, levende nøkkelringer eller julekuler i skjegget, men det kan også være redningen for en stadig løsere definert subkultur med den forferdelige paraplybetegnelsen «hipsterisme».

Skribent Jamila Rizvi postet et bilde av det tredhodede kaffemonsteret på Facebook og klaget sin nød over at «hipsterism has gone too far».

Les også: Hvor sourcer man kjærlighet?

Det kan nok de fleste være enig i, og her hjemme på det ironiske bjerget har vi ikke vært skånet for hipsteraktige påfunn de siste årene. Det siste og mest innovative/makabre/betegnende tilskuddet er kanskje baren/utestedet/destilleriet/barbersjappen/prosjektet HIMKOK i Oslo, hvor bartenderne går i hvite legefrakker, serverer øl i brede reagensrør og er «selvberga med brennevin» grunnet destilleriet.

Saken fortsetter under bildet.

Dekonstruert kaffe, kaffetrend

Forsøker «hipsterne» å gape over for mye? Er det det som gjør at alle hater «hipstere», selv «hipsterne»?

NATT&DAGs bar-generator forsøkte å kommentere på denne trenden. Der var tanken at alle nye barer følger noenlunde samme formel: [bydelsnavn] + [navn på offentlig etat eller fordums arbeidsplass] + [innhold]³, og at barer som (genererte) «Solli Skomaker, som skal ha fokus på cocktailpølser, smertelindring og brettspillet Den Forsvunne Diamanten», ville vært en naturlig utvikling i bybildet.

Vi trenger ikke Solli Skomaker. Vi trenger ikke folk i hvite legefrakker som serverer øl i brede reagensør heller. Kanskje vi trenger at australierne bryter ned kaffen – kanskje den mest hipster-definerende sosiale markøren de siste ti årene – i sine grunnleggende bestanddeler, og så kan vi bygge oss opp derfra?

Det er bare å lene seg tilbake med en rooooolig latte machiatto med soya og Voss-isbiter og se hva som skjer.

 

dekonstruert kaffe