Psykologer svarer: Er «reis til syden og kjøp ny kjole» god nok behandling mot depresjon?

I en kommentar på nattogdag.no (først publisert på Manifest sine nettsider) forteller Toril Hjorthol om hvordan hun opplevde en depresjon etter å ha fullført utdannelsen. Hun oppsøkte psykolog og fikk beskjed om å «reise til syden, kjøpe ny kjole, drikke vin og kjenne på hvor deilig det er å være til». Hun mener beskjeden om å «shoppe bort angsten» vitner om et skremmende menneskesyn. Hvor vanlig er Hjorthols psykolog-opplevelse? Google-søkeresultater (variasjoner over «dårlig psykolog») antyder en avgrunn av negative terapi-erfaringer. «[…]ble henvist for spiseforstyrrelser, og fikk høre at jeg vil bli mye penere med litt kjøtt på beina», skriver en bruker […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.