Helgens humorfestival på Parkteatret sparer det beste til slutt

Hater du å le? Da kommer du til å HATE helgens Crap åppå Park – en slags humorfestivalParkteatret.

b
a

Velkommen til Ukas High Five! Her trekker vi fram folk som fortjener en high five, og spør dem om det du ikke visste du lurte på.

I dag: Martin Beyer Olsen.

Hvem? Komiker og festivalsjef.

Hvorfor? Arrangerer humorfestivalen Crap Åppå Park på Parkteatret.

Årets utgave av humorfestivalen Crap Åppå Park er allerede halvveis, men akkurat som helga og den søte pensjonisttilværelsen er det beste spart til slutt.

Hva kan vi forvente oss av resten av festivalen?

– I dag er det vår første internasjonal act, Neil Hamburger, som vel er det man kaller kultkomiker, selv om det er vanskelig å kalle folk akkurat det. Han er i hvert fall en av den samtidige antihumorens karakterer, og spiller en slags rolle som en mislykka smalltime entertainer. På lørdag er det Mark Thomas, vårt politiske alibi, og vårt absurdalibi, Sam Simmons, som er min favoritt. Bare tull.

Jeg har sett en Simmons-video hvor han bruker en flip over med stort hell. Bare tull, men morsomt. Blir det props på Parkteatret?
–Kanskje, men han drev mer med det der tidligere. Samtidig er det første gang vi har gått til innkjøp av potteplanter og støvstuger.

Saken fortsetter under videoen.

Hva med det nasjonale programmet?

– I kveld er det Late Night med Harald Eia, Tore Sagen, Henrik Fladseth, Evelyn Mok, Amir Asgharnejad og Jan Tore Kristoffersen. Tore som være en slags dommer, som kommentere og evaluere komikerne som er på. I morgen er det Lars Berrum, Christian Mikkelsen, Odin Eiriksson, Francisco Briceno og Anders Nykås. Samt Dag Sørås-show! Har høye forhåpninger til Dags nye piss i morra. Eneste risiko er at det Dag på dagtid. Det har jeg aldri sett før. Onsdag hadde vi Blymandag (med Sigrid Bonde Tusvik, Odd Magnus Williamson, Martin Beyer-Olsen, Henrik Thodesen, Else Kåss Furuseth og Morten Ramm, red. anm.)

Klassikeren! Var det like bra som rundt 2002, eller begynner noen av dere å bli litt for meritterte og blaserte?

– Showet ble bra og tight, og humornivået var bedre. Vi klarer å opprettholde like stor gi faen-holdning som da. Ingen divanykker!

Da NATT&DAG intervjuet dere i 2013 mente du og medarrangør Rolf-Magne Andersen at det manglet flere tydelige «personas» i norsk humor. Gjelder det ennå?

– Nja, jeg ser tendenser til at det bedrer seg. Jeg liker veldig godt at Amir Asgharnejad har fått utvikle sin stil. Lars Berrum har en fin persona. Ørjan Burøe er også en persona i norsk humor …

HVEM: Under oppstyret rundt Atle Antonsen valgte noen medier (kun NATT&DAG) å anonymisere den minst kjente av de involverte.

HVEM: Under oppstyret rundt Atle Antonsen valgte noen medier (kun NATT&DAG) å anonymisere den minst kjente av de involverte.

Apropos: I samme intervju spurte vi om hvilken norsk komiker du mente var morsomst på SMS, og da svarte du faktisk «en full og sinna Atle Antonsen». To år før Burøegate! Hvor mange år tar det før Ørjan Burøe er Norges største komiker?

Det kommer an på den første skandalen.

For den kommer til å komme?

Ja, det jo det som er spennende, da. OM den kommer. I så fall kan han fort bli den mest kjente.

Det blir NULL Burøe på Crap Åppå Park arrangeres på Parkteatret i Oslo denne helgen, og det er mulig å kjøpe enten fredags- eller lørdagspass, eller gå for en enkeltbillett til et av showene.

Martin Beyer-Olsen