– Økt kroppspress har ingen sammenheng med anoreksi

Stadig blir spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi omtalt som en direkte konsekvens av det såkalte «skjønnhetshysteriet». Senest i en kommentar på NATT&DAG bruker talsperson for Ungdom mot retusjert reklame, Runa Fjellanger, anoreksia-statistikk for å underbygge påstanden om at kroppspress har fatale konsekvenser. Men har man egentlig belegg for å hevde en direkte sammenheng mellom den komplekse sykdommen anoreksi, og omfanget av syltynne modeller og solbrune bloggere som omgir oss til en hver tid? Eller er det bare et uttrykk for paternalistisk feminisme: En nedlatende antakelse om at anorektikere egentlig bare er mennesker med spesielt liten evne til motstand mot skjønnhetstyranniet? […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.