– Økt kroppspress har ingen sammenheng med anoreksi

Stadig blir spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi omtalt som en direkte konsekvens av det såkalte «skjønnhetshysteriet». Senest i en kommentar på NATT&DAG bruker talsperson for Ungdom mot retusjert reklame, Runa Fjellanger, anoreksia-statistikk for å underbygge påstanden om at kroppspress har fatale konsekvenser. Men har man egentlig belegg for å hevde en direkte sammenheng mellom den komplekse sykdommen anoreksi, og omfanget av syltynne modeller og solbrune bloggere som omgir oss til en hver tid? Eller er det bare et uttrykk for paternalistisk feminisme: En nedlatende antakelse om at anorektikere egentlig bare er mennesker med spesielt liten evne til motstand mot skjønnhetstyranniet? […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X