Ta Karl Johans gate tilbake med Taqueria

MERK: DETTE ER EN ANNONSE FOR TAQUERIA.

Taqueria er definitivt meksikansk, men ikke helt som de andre meksikanske restaurantene som har poppet opp overalt i byen de senere årene. Konseptet legger mindre vekt på en streng dogmatisk autentisitet enn de øvrige stedene. Taqueria har tatt til seg at vi befinner oss i en europeisk hovedstad og bestemt seg for å benytte seg av alle storbyens fordeler – inntrykkene, impulsene, kulturene og de ulike mattradisjonene – og likner sånn sett mer på et konsept som stammer fra New York enn en landsby i Chiapas.

Utgangspunktet for drinkene er stort sett mescal og tequila, og rettene som serveres er primært tacos og quesadilla, med ingredienser som syltet kål, pulled pork, portobello-sopp og trøfler. Kvalitet, kompetanse og kunnskap og lek kombineres med en respekt for smakene og tradisjonene til det meksikanske kjøkkenet. Det er deilig å være på et sted der denne respekten ikke utvikler seg til et oppheng i å jakte det autentiske.

Du vil ikke få en 100 prosent autentisk meksikansk matopplevelse utenfor Mexico: det er mer enn bare maten som skaper opplevelsen, det er alle de, om enn små, aspektene ved maten du ikke vil kunne gjenskape andre steder. Du vil aldri greie å bli noe mer enn et godt coverband.

Taqueria vil forhåpentligvis bli oslofolks entrehake for en lokal gjenerobring av landets paradegate. For det er foreløpig liten tvil om at Taqueria er en frodig oase i omgivelser med kommersielle restaurantkjeder. Oppskriften er enkel: originale og gode variasjoner basert på det fantastiske meksikanske kjøkken.

Og når sommeren kommer, kan du sitte og kose deg ute på gateplan.

ÅPNINGSTIDER: Man – Ons: 11 – 23 // Tors – Lør: 11 – 00 // Søn: Stengt

X