NATT&DAGs store nisselue-spesial ute nå!

NATT&DAGs nisselue-spesial er ute nå, og vi inviterer til slippfest på taket av Rockefeller. Med grilling!

b
a

«Jeg velger meg april, for i mai er det så mange russe-relaterte debatter jeg må følge med på, og samtilige av landets ungdom bytter ut den vanlige nisselua med russelue» skrev Bjørnstjerne Bjørnson i sin tid i et brev til Aleksander Kielland. Vi tok det på alvor, og valgte å fokusere på nisselua – denne helårsmentaliteten vi elsker å hate – i vårt mainummer (som du også kan lese her). Det blir fest på taket av Rockefeller allerede fra klokken 19, med GRATIS mat (grillbuffet!) og gratisutgaver av gratismagasinet NATT&DAG. DJ Seth Raknes spiller!

Her er noen av sakene du kan lese:

NATT&DAGs GUIDE TIL BYUTVIKLING: Hvem kaster vi bensin på når de brenner? Hvilke rivninger burde være statssubsidiert? Byplanlegging er i vinden. Vi har forslagene til hvordan gjøre Oslo til et bedre sted.

FESTEN ER OVER: Dogmelegenden Thomas Vinterberg er lei av å være en arthaus-helt. Med kostymedramaet Far From the Madding Crowd lager han sin mest påkostede og kommersielle film hittil.

HVEM ER YAHYA HASSAN NÅ: Dikter, politiker, maler, voldsmann, voldsoffer, islamkritiker, islamkritiker-kritiker eller bare en stakkars, udefinerbar, ung dekonstruksjonist? Vi tilbrakte en nervøs formiddag med den myteomspunnede 19-åringen.

FARVEL TIL FIRERNE: To av tre terningkast er fire eller fem i den norske filmkritikken. Er filmene virkelig så gode, eller har kritikerne sluttet å være kritiske?

SMIL & GIFT MØTER MARTA BREEN: Feministen og F-ordet-forfatteren snakker ut om faktafeil, sutrete hvite menn og en mislykket lesbekarriere.

STENGER HELVETES FORGÅRD: Når Ila hybelhus stenges, skal beboerne omplasseres. Til det bedre, ifølge Oslo kommune. Til netter på gata, ifølge rusmiljøet.

OFFENTLIG HERVÆRK: 10 kunstverk i det offentlige rom som aldri burde vært laget.

POTTETWOOD: Ekstreme situasjoner og dårlige oppvekstkår er som kjent grobunn for all god kunst. Så hvordan hadde kjente filmer vært om de hadde foregått i dagens Norge?

TILBLIVELSE OG VOLD Kristina Leganger Iversen har skrevet en bok om hvordan vold og kjærlighet henger sammen, og lagt ut bilde av mensblodet sitt på Instagram. Men har det blitt fler eller færre Tindermatcher av det?

BACKSTAGE MED BEGLOMEG: Vi var flue på veggen da galskapens orkester feiret natt til første mai.

+ faste guider og anmeldelser!