Radio Fenriz: – Metal-scena har aldri hatt mer å rutte med enn nå

Derfor lager Darkthrones Gylve Fenris Nagell Soundcloud-radio med de beste låtene fra 2015.

b
a

I påsken annonserte Fenriz via facebook-siden Band of the Week – der han ukentlig trekker frem et band han mener fortjener det – at han hadde laget en radiosending, Radio Fenriz, fordi «the credible national radio show here in Norway was taken down». Vi tok en prat med Fenriz selv for å finne ut mer.

Hvilket nedlagt radioprogram er det du sikter til?

– Limbo på P13, for fæen. Der spilte jeg mye kred, men WTF, det ble tatt av plakaten. Kredibelt å få internasjonal metal servert av Pyro. liksom…

Hva er tanken bak Radio Fenriz?

– Det blir litt som med hvorfor jeg starta Band of the Week. Jeg fant mye nytt og interessant gjennom Resident Advisor og tenkte at, hey, jeg får jo selv en hel masse interessant musikk, hvorfor ikke dele? Hva ellers skal man med masse SoMe-followers? Promotere SEG SELV? (Spark til omtrent alle andre artister). Nå som jeg etter hvert har rota meg inn i PROMO-sirkelen, hvor man får hundrevis (ligger på 6-700 metal-promos i året nå, personlig) av skiver å sjekke ut hvert år, så tenkte jeg: kan jo dele de feteste låtene, da. Respekt til alle som driver ÅNKLI radio, men jeg kjører Soundcloud med download-funksjon, slik at man slipper å streame eller sitte BENKET når det eventuelle radioprogrammet skulle gå på lufta. Soundclouden min er jo ganske så aktiv fra før av, så det at jeg legger ut andres musikk på forskjellig vis (også beatmiksa house-greier, seff) er ikke akkurat noen nyhet i seg selv.

Hva er konseptet?

– Har hørt mange metalutgivelser fra i år. Så langt ligger jeg og vaker på typ 180… Spiller det jeg syns er de beste låtene. No-brainer. Også prater jeg da, meget nasalt, da jeg kun har en rævva Shure-mikk. Men jævla lite prating, jeg hater jo trivia og info rundt musikk, presseskriv leser jeg ikke (mest interessant for de som liker å lese «The new and highly ANTICIPATED album from…» et utall ganger), så som vanlig får musikken stort sett snakke for seg selv. Det er liksom nok av de som må bable en halvtime før de setter på en låt med Joni Mitchell.

LES OGSÅ: Ukas High Five med Fenriz

Du sier planen er å spille de beste utgivelsene fra 2015. Hvor ofte kommer du til å sende?

– Typisk at jeg tillegger meg chores som jeg egentlig ikke har tid til, men metalscena har aldri hatt mer å rutte med enn nå, så EGENTLIG burde jeg skvisa inn annenhver måned. Tipper det blir fire ganger i året, bare. Men da får man i tillegg creme de la creme.

Hva savner du på radio i Norge?

– Hører ikke på radio. Det vil si, vi (kona og meg) hørte på radio i stad for morro skyld. Der var det noe som het Kings of Leon. Noe sippete greier som fikk meg til å tenke at Journey hadde kicka assen dems med begge henda bindi bak på ryggen.

Hva er bra?

– Radio Nova og Orakel er vel bra. Men jeg har ikke snøring, ass. Egentlig frekt av meg å kalle det RADIO FENRIZ men det virka som en ok greie der og da.

Hvem er ditt radioprater-forbilde?

– Tom Mathisens julekalender. Og Radioresepsjonen. «Skutt og drept i fjeset» – kostelig.